Richard Ordemann konkurrerer om OL-plass i Moskva

Publisert 05.12.2019

Denne helgen arrangeres årets siste Grand Prix-stevne i taekwondo i Moskva. 128 utøvere fra 42 land deltar i stevnet, og Richard Ordemann er eneste norske utøver. Ordemann har mulighet til å sikre OL-plass gjennom helgens konkurranser.

Det internasjonale taekwondo-forbundet arrangerer fire Grand Prix-stevner årlig. I de tre første stevnene får de 32 høyest rankede utøverne i hver vektklasse delta, mens i finalestevnet i Moskva er det kun de 16 beste på verdensrankingen i de forskjellige vektklassene som blir invitert.

– I det forrige Grand Prix-stevnet stevnet i Sofia i oktober hadde Norge for første gang fire utøvere kvalifisert, noe som er det resultat av det gode arbeidet som er gjort i hele taekwondo-Norge gjennom flere år, sier Dag Jacobsen, sportssjef i Norges Kampsportforbund.

Kan sikre OL-plass

Richard Ordemann kjemper om OL-plass i helgen. Foto: Syver Aas Bakke.

Stevnet i Moskva er svært viktig med tanke på OL-kvalifiseringen: De fem utøverne som i januar 2020 som ligger høyest på OL-rankingen vil sikre OL-plass.

– Ordemann ligger per i dag på 8. plass på OL-rankingen, og med finaleplass vil han dermed sikre nok poeng til en OL-plass via rankingen. Utøvere som ikke innehar topp 5-ranking i januar vil måtte satse på å kvalifisere seg gjennom deltakelse i eget kvalifiseringsstevne for Europa i Milan i april, forklarer Jacobsen.

Satser på gjentagelse

Ordemann har i løpet av de siste to sesongene vist at han har kapasiteten inne, og at han vil være en mulig medaljekandidat i OL.

I fjor slo Ordemann daværende verdensmester Maksim Khramtsov i Grand Prix-finalen i De forente arabiske emirater. På veien til seier slo den norske 24-åringen også ut den olympiske mesteren Cheick Sallah Cisse.

– Norge har en uttalt målsetting om å kvalifisere både karate- og taekwondo-utøvere til Tokyo neste år. Hvis Richard skulle lykkes i å kvalifisere seg allerede i helgen vil dette være en inspirasjon for alle våre utøvere i veien frem mot OL, avslutter Jacobsen.

Du finner alt av informasjon om Grand Prix-finalen, inkludert streaming, på det internasjonale taekwondo-forbundets hjemmesider.

 

 

Emne: , ,