Richard Ordemann i historisk taekwondo-finale

Publisert 23.11.2018

For første gang i historien har en norsk taekwondoutøver klart å kjempe seg til en finale i Grand Prix-serien i taekwondo. Denne bragden har landslagsutøver Richard Andre Ordemann (24) klart i -80 kg klassen.

Grand Prix-serien består av tre eller fire konkurranser i året der de 32 høyest rankede utøverne i verden blir invitert til å delta. På slutten av året arrangeres det en Grand Prix-finale der kun de 16 høyest rankede utøverne får delta. Årets Grand Prix-finale arrangeres i Fujairah, De Forente Arabiske Emirater.

Richard Ordemann startet med å slå kroatiske Toni Kanaet 8-4, før han slo Milad Beigi Harchegani 17-15 i en spennende kvartfinale. I semifinalen ventet Cheick Sallah Cisse fra Elfenbenskysten som både er regjerende olympisk mester og har vunnet Grand Prix fire ganger tidligere. Det ble en tett kamp, men Ordemann vant og møter regjerende verdensmester Russiske Maksim Khramtcov i morgendagens finale. Sist gang de to møtte hverandre var i Grand Prix-stevne i London i fjor. Ordemann ledet kampen til det stod sekunder igjen og Khramtcov fikk inn et treff og vant knepent.

Richard Ordemann fra Tøyen taekwondoklubb er nå utøver på det norske taekwondolandslaget. Han trener på fulltid og har hatt en flott utvikling i tett samarbeid med trenerteamet og Olympiatoppen.

Finalene sendes live fredag, ca. kl. 12:00 norsk tid.