Resultater fra NM i taekwondo 2023

Publisert 23.11.2023

Årets Norgesmesterskap olympisk taekwondo gikk av stabelen i helgen i vakre Gloppen. Det ble kombinert med Jubileumscup for B og C utøvere for å feire WTs 50 -årsjubileum. 200 utøvere var med på å gjøre lørdagen i Trivselshallen helt fantastisk.

Se resultatene fra NM på sportdata her.

Godt gjennomført stevne

Det var Gloppen Taekwondo Klubb med Pieter Koopmans i spissen, som arrangørklubbens stevneleder, som hadde tatt ansvaret med å avholde årets norgesmesterskap.

Koopmans var full av lovord etter mesterskapet:

– Gloppen Taekwondo Klubb er strålande fornøgde som arrangør av årets NM og jubileumscup i taekwondo! Dugnadsånda var hjartet i arrangementet, med lokale eldsjeler som la ned ein imponerande innsats for å gjere dagen minneverdig, og vi er stolte over å ha fått vise fram klubben vår, Trivselshallen og kommunen vår til deltakarar frå heile landet. Det var tydeleg at arrangementet ikkje berre var ein konkurranse, men også eit høve til å feire taekwondofellesskapet. Utøvarar, trenarar og publikum delte glede og entusiasme, og stemninga var god gjennom heile dagen. Gloppen Taekwondo Klubb er glade for å kunne vere ein samlingsstad der ulike regionar og klubbar kom saman for å dele si lidenskap for taekwondo, og vi håpar at vi med dette arrangementet har bidrege til å styrke banda mellom klubbane. Denne dagen var for oss også ei feiring av idrett og dugnadsinnsats. Gloppen Taekwondo Klubb vil rette ei stor takk til alle frivillige som gjorde det mogleg, og det står som ei påminning om korleis fellesskap og innsats kan løfte idrettsarrangement til nye høgder.»

Fornøyd seksjonsleder

Seksjonsleder og systemteknisk ansvarlig Maria Erenskjold var også svært godt fornøyd med gjennomføringen av stevnet:

– Jeg er så imponert over at en klubb som aldri har arrangert stevne før, og er ganske nye også, klarer å ta på seg et NM som sitt første stevne og så gjennomføre det til perfeksjon. Alt spilte: hallen var stor og fin, det var god plass til både matter, oppvarmingsområde samt eget område per klubb bak oppvarmingsområdene. Arrangørklubb stilte med mange utøvere på stevnet selv, men det var alltid frivillige å få tak i til PCene, premieutdeling, etc. Arrangørklubben var fleksibel og omstillingsparate – alt ble løst til et 6-tall.

Ren teknisk hadde vi noen problemer med SportData seint fredag kveld, men heldigvis fikk vi tak i selve sjefen for SportData som kunne lage en software oppdatering, som ble klar kl.23:41. Det forårsaket at noen av trekningene måtte endres litt på lørdag morgen – men ellers kjørte systemet knirkefritt (muligens for første gang i min tid med SportData – så det var fint å få oppleve det også!).

Årets utmerkelser

Det var dessverre ikke nok seniorutøvere under årets Norgesmesterskap til å kunne dele ut Kongepokalen. Dog stilte Fighter Sport opp med en sponsorpremie til Beste Senior A dame og herre for å gjøre det litt mer stas på seniorene – og stilte også med en drikkeflaske til ALLE utøvere på NM og JC.

Medaljer ble delt ut fortløpende ila dagen på premiepallen. «Årets….» priser ble delt ut rett etter lunsj, og bestemanns prisene ble delt ut på slutten av stevnet, der en representant fra Den Sør-Koreanske Ambassaden delte ut Beste Kadett jente/gutt og Beste Junior jente/gutt. Seksjonen setter stor pris på at ambassaden støtter opp under vårt norgesmesterskap, selv når det arrangeres et stykke fra deres kontorer i Oslo.

Årets hederspriser stemt frem på NM-dagen etter en nominasjonsrunde i forkant:

Årets Utøver: Sune Østli (Oslo TKD)

Årets Coach: Kine Solvang Tellnes (Keum Gang, St. Hanshaugen)

Årets Poomsae dommer: Nils Andre Hoffmann Olsen

Årets Kyorugi dommer: Henning Valø

Seksjonens høyeste hederspris ble i år tildelt:

Årets Taekwondo Person: Werner Lindgård, Keum Gang, St. Hanshaugen

Ambassadens priser:

Beste Kadett jente: Misha Mørk (Hamar TKD)

Beste Kadett gutt: Adrian Koppergård Larsson (Hwa Rang Team Drammen)

Beste Junior jente: Jenny Nakstad (Sangrok Kwan Romerike IL)

Beste Junior gutt: Arne Knarvik Andresen (Viking TIF)

Sponsorpris (Sponset av Fighter Sport, da vi ikke kunne dele ut Kongepokaler i år):

Beste Senior A dame: Emma Christine Larssen (Hamar TKD)

Beste Senior A herre: Jakob Gundersen (Viking TiF)

Arrangørpris:

Beste Sportsånd: Kaisa Gahre Fjeld (Østerås Kampkunstklubb)

Dommerpriser:

Gitte Østhus – 5 år

Øyvind Kveine Haugen – 5 år

Morgan Nygård – 25 år

Asle Fredriksen – 31 år!

NM 2024 allerede avklart – på våren!

Etter lunsj ble også «stafett-pinnen» for NM gitt videre fra Pieter Koopsmann, leder av Gloppen TKD til Henning Valø fra Elvebyen TKD. Neste år snur Sportskomiteen litt på terminlisten, etter mange innspill og erfaringer over en lengre periode, og holder NM allerede lørdag 20. april i 2024! Det vil komme mer informasjon om endringer i terminlisten i desember (også rundt kurs, påmeldingsfrister, etc.)

 

Seksjonen ønsker til slutt å takke arrangørklubb, utøvere, coacher, dommere og alle funksjonærer for et riktig bra stevne.