Reisebrev fra WT-seksjonens roadtrip – del 1

Publisert 18.11.2022

Som tidligere meddelt ønsker WT-seksjonen gjerne å komme på besøk rundt om i klubbene for å møte medlemmene og se og høre hva de driver med i det daglige. Målet for turen er å lære mer om hvordan seksjonen ev. kan hjelpe de. Leder av WT-Seksjonen, Maria Erenskjold er i disse dager på tur på Vestlandet, hvor hun besøker tre klubber på tre dager.

– Jeg har gledet meg veldig til denne turen, hvor jeg får hilst på så vel unge som gamle Taekwondo utøvere og ildsjeler, sier Erenskjold.   Norge er et stort land, og mange tenker kanskje ‘ting flest skjer i Oslo’, men jeg er litt opptatt av at vi faktisk får fokus ut på hele landet, særlig klubbene litt langt vekk. Det er ingen hemmelighet at vi sliter med medlemstallene; og har gjort det siden før Korona. Som nyutnevnt leder av WT-Seksjonen ser jeg det som min fremste oppgave å få Taekwondo Norge på beina igjen. Ermene ble brettet opp allerede ‘første dag på kontoret’, men jeg klarer ikke bygge dette alene – og det gjør styret ikke heller. Vi trenger tilbakemeldinger fra klubbene. Vi trenger vite, hva som skjer rundt om i landet. Og så jobber vi for medlemmene! Det nytter ikke jeg kommer med en visjon av, hva JEG tenker norsk Taekwondo skal være. Det skal være DERE, medlemmene som former dette, og da skal jeg bare være fotsoldaten som får til; forhåpentlig.

Første besøk gikk til Sogndal IL Taekwondo tirsdag kveld. Her ble Erenskjold med på en trening for utøvere som forberedte seg til kommende NM og Jubileumscup.

– Det var utrolig hyggelig og jeg ble tatt vel imot. Flott å se de unge mennesker, som sto på og trente hardt, men samtidig også hadde tid til hverandre. Her så man et skikkelig bra sammenhold blant ungdommen. Takk til styreleder, Olav Arild Barsnes, som inviterte meg. Etter trening hadde jeg en veldig bra samtale med både styremedlemmer og ungdommen.

Kort om Sogndal IL TKD

Sogndal IL Taekwondo vart starta i 2009, og er organisert under Sogndal idrettslag. Me har pr. i dag 65 medlemmar i aldersgruppa 5 til 65. 3 av medlemmane er masterar. Me er ein WT-klubb, men går tradisjonell hyong. Klubben vår er medlem i Taekwondo Alliance Norway, og har eit tett samarbeid med grandmaster Morten Sunnset Larsen i Skedsmo Tan Gun Taekwondo, og master Lasse Lerum i Vevring Taekwondo. Me har ellers eit godt samarbeid med Kancho Abbas EKhtiyari i Sogndal IL Karate, og tidlegare verdsmeister Tiago Mendes i Sogn Martial Arts (Muay Thai). Under pandemien starta ein liten gjeng i klubben å konkurrere i poomsae, og har halde fram med det, og neste helg stiller fire av medlemmane våre i NM/jubileumsturenering. Vår største utfordring er treningsareal. Sogndal har folketalsauke, og her bur mykje ungdommar/unge vaksne, og hall-kapasitet er dessverre sprengd. På bilete: Besøk av Maria frå forbundet under trening for konkurranseteamet/neste års 2. Dan-kandidatar.

Sogndal IL Taekwondo med besøk fra seksjonsleder i taekwondo, Maria Erenskjold

Les mer om Sogndal IL Taekwondo her.