Reisebrev fra Taekwondowon

Publisert 18.06.2014
Redigert 28.07.2015

I april reiste Grandmaster Sigvald Martinsen, Master Morten Sunnset Larsen og Knut Gjerde til Korea for å være med på åpningen av WTFs nye storsatsning Taekwondowon. Les deres rapport fra turen.

Uken etter påske reiste Grandmaster Sigvald Martinsen (Nordic Taekwondo Academy), Master Morten Sunnset Larsen (Skedsmo Tan Gun Taekwondo) og Knut Gjerde (Skedsmo Tan Gun Taekwondo) til Korea for å være med på åpningen av WTF sin nye storsatsning Taekwondowon.

Det var planlagt en storstilt åpning, men på grunn av den tragiske ferjeulykken utenfor Korea ble mye av programmet desverre avlyst. Beliggende i vakre omgivelser 2,5 time utenfor Seoul utfolder Taekwondowon seg som et fantastisk anlegg for fremtiden med det aller nyeste innen elektronikk og treningsmetoder. Området består av flere flotte bygg som hver er dedikert til sitt område. T1 Arena til konkurranser og seminarer, meditasjonsområder ute, store åpne plasser ute til å trene og et innholdsrikt og spennende Taekwondomuseum. Fremtidens treningsmetoder er også på plass med interaktive programmer som alle kan prøve seg på. Hva med å spille seg selv i et dataspill ala «Tekken»? 🙂

Etter ankomst ble vi innlosjert i et av de fire byggene som fungerer som hotell for de som vil besøke Taekwondowon, etterfulgt av en omvisning sammen med representanter fra forskjellige land og en fin miks av WTF- og ITF-delegater. Dagen ble avsluttet med en deilig middag bestående av et mangfold av koreanske retter. Dag to fortsatte omvisningen rundt på området med Taekwondomuseum og T1 Arena før turen gikk tilbake til Seoul.

Taekwondowon er bygget som et anlegg for alle, de tilbyr forskjellige programer man kan ta del i ut ifra hvor lenge man ønsker å være der og hva man vil trene. I alt fra ren kamptrening til meditasjon og tereningslære er det mulig å booke opphold til en rimelig pris, og hver dag har man også mulighet til å se en oppvisning av noen av elevene som bor og trener å Taekwondowon.
Delegasjonen fra Norge reiste fra Taekwondowon med imponerende inntrykk og et sterkt ønske om å reise tilbake for å ta del i denne delen av Taekwondos fremtid. Vi kan anbefale alle som har tenkt seg til Korea og ta turen ut dit for å oppleve.

 

 

Best Regards
Morten Sunnset Larsen
Skedsmo Tan Gun Taekwondo Senter

14432

 

 

 

 

 

 

 

 

 

14436

 

 

 

 

 

 

 

 

 

14440