Landslagstrener Ky-Tu Dang inviterer til møte

Publisert 07.03.2024
Redigert 08.03.2024

Kampsportforbundet har gleden av å informere om at Ky-Tu Dang fortsetter i sitt engasjement som ansvarlig for landslag i taekwondo mønster (poomsae). 

Samtidig ønsker vi å benytte anledningen til å takke Kine Solvang Tellnes for hennes engasjement som assisterende trener for taekwondo mønster (poomsae) for 2023. På grunn av budsjett og reorganisering har vi ikke assisterende trener for 2024. Kine Solvang Tellnes fortsetter som utøver og vi følger hennes videre satsing og utvikling.

Ky-Tu Dang er et kjent navn for alle innen taekwondo, både i Norge og resten av verden gjennom sine historiske resultater som utøver og trener, samt som foredragsholder innen internasjonal poomsae for World Taekwondo.

Uttakskriterier og opplegg: Invitasjon til workshop

En stor del av samtalene mellom landslagstrener, sportssjef, seksjon og klubber har gått på hvordan et fremtidig opplegg for landslagsutøvere bør se ut og hvilke uttakskriterier som skal legges til grunn for årets VM i Hong Kong. Her har det vært mange gode innspill som vi har tatt med oss i planleggingen av året, samtidig ønsker vi å ta en siste gjennomgang med klubbene samlet.

– Ky-Tu og jeg har vært gjennom mange lange samtaler og evalueringer av hva som fungerte i fjor og hva vi må justere på i tiden som kommer. Jeg har vært tydelig på at vi må gjøre noen endringer i år og er glad for at vi nå endelig har kommet til en enighet som gjør at han fortsetter sitt bidrag for norske poomsae-utøvere. Det blir viktig for meg at vi oppretter en tydelig kommunikasjon med miljøets klubber og utøvere, og derfor ønsker vi en åpen workshop der klubbene kan komme med innspill på vegne av sine utøvere. Klubbledere og trenere bes derfor å samle inn tilbakemeldinger fra sine internasjonale utøvere før denne workshopen, sier sportssjef Kim Gibson i Norges Kampsportforbund.

Før endelige uttakskriterier og opplegg stadfestes ønsker kampsportforbundet å invitere alle norske poomsae-klubbledere og trenere med internasjonal stevneerfaring fra 2023 til en åpen workshop der målet er å komme frem til en felles forståelse for hvilke kriterier som vil ligge til grunn for uttak og plan for samlinger.

Uttakskriterier til VM og terminliste for resten av året vil være klar innen påskeferiens start.

Workshop norsk Taekwondo Poomsae 2024
Dato, tid: Søndag 17. mars, kl. 18:00-19:30
Sted: Digitalt (Teams) – påmeldte deltakere får tilsendt lenke
Påmelding: iSonen innen 15. mars kl. 23:59