Poengjakt i Polen og Russland

Publisert 19.09.2016

Tre medaljer i Polish Open til det norske taekwondolandslaget denne helgen. Sølv til Tina Røe Skaar, bronse til Richard Andre Ordemann og Mohammed Elhatri.

Laget reiser direkte fra Polen til Russland for å delta i G2-stevnet Russia Open, der det er muligheter for å sanke mange rankingpoeng.

Foto: Taekwondo Polish Open - Warsaw Cup G1 tournament

Sølv til Tina Røe Skaar.

Bronse til Richard Andre Ordemann. Foto: Taekwondo Polish Open - Warsaw Cup G1 tournament

Bronse til Richard Andre Ordemann.

Bronse til Mohammed Elhatri. Foto: Taekwondo Polish Open - Warsaw Cup G1

Bronse til Mohammed Elhatri.

Alle foto: Taekwondo Polish Open – Warsaw Cup G1 tournament

_____________________________________________________

Taekwondolandslaget reiser denne helgen på poengjakt til Polen, derfra går veien direkte videre til Russland.

Høstsesongen er i gang for det norske taekwondolandslaget, og for mange klubber som også har utøvere som konkurrerer internasjonalt. Denne helgen er det Polish Open i Warszawa, hvor nærmere 800 deltakere stiller. I tillegg til landslaget er det åtte norske taekwondoklubber som har utøvere med i dette stevnet. Den store norske deltakelsen kan skyldes at dette er siste sjanse til å kvalifisere seg til junior-VM. VM for juniorer avholdes i Burnaby i Canada i november.

De norske landslagsutøverne jobber for viktige rankingpoeng som er avgjørende for deltakelsen i Grand Prix-stevnet i desember. Etter stevnet i Polen reiser landslaget rett videre til Russland, der det arrangeres G2-stevne. Her er det mulig å sanke dobbelt så mange poeng som i Polen, og klasseseier i dette stevnet gir 20 viktige rankingpoeng. Tre av de norske landslagsutøverne har sjansen til å ende opp blant de 32 beste utøverne i verden, og dermed kvalifisere til deltakelse i Grand Prix. Om de skal klare dette må de prestere på de to kommende stevnene.

Etter at Janike Lai har valgt å legge opp karrieren som toppidrettsutøver består det norske landslaget av Tina Røe Skaar, Marie Magnus, Richard Andre Ordemann, Mohammed Elhatri og John Asp.

Vi ønsker landslaget og øvrige norske utøvere lykke til.