Påtroppende seksjonsleder har ordet

Publisert 06.06.2016
Redigert 07.06.2016

Påtroppende seksjonsleder Knut Olav Brecke har ordet i sitt brev til alle medlemmer av World Taekwondo Federation.

kob1Først vil jeg nok en gang takke for tilliten, og takke alle delegater for at de var med på å bidra til å utvikle idretten vår videre under helgens seksjonsmøte og forbundsting. Samtidig vil jeg takke avtroppende seksjonsleder, Morgan Nygård, for hans mangeårige dedikasjon for idretten vår.

Min motivasjon for å ta over stafettpinnen etter Morgan, er at jeg gjerne vil være med på fortsatt utvikling av World Taekwondo (WTF) som en viktig medspiller og pådriver innen idrettsglede for hele familien både i kongeriket vårt og internasjonalt. Seksjonen vil arbeide videre med å utvikle Norges Kampsportforbund i balanse mellom frivillig og profesjonell organisasjon, samt arbeide videre med å sikre et godt økonomisk grunnlag for World Taekwondo (WTF) seksjonen. Vi vil også fortsette å bygge gode relasjoner mellom NKF og ETU/WTF.

I tillegg til langtidsplanen for Norges Kampsportforbund, vil seksjonens fokusområder i perioden 2016 – 2018 være følgende (ikke rangert rekkefølge):

  • Medlemsrekruttering
  • Breddeidrett og toppidrett
  • Dommerrekruttering og dommerutvikling
  • Graderingsrett – Kukkiwon og World Taekwondo (WTF)
  • Utvikling av World Taekwondo (WTF) som en konkurranseplattform for både kyorugi og poomsae
  • Talentutvikling

Vår idrett har konkurranse som et viktig element, men taekwondo er mer enn en sport på toppidrettsnivå, vi skal søke etter eller forsterke andre arenaer/aktiviteter som gjør at vi kan ivareta taekwondo som en sport og breddeidrett for hele familien, enten de er mosjonister eller toppidrettsutøvere.

Vi har gode byggeklosser for at dette skal bli en suksess, bl.a. teknikk, selvforsvar og tradisjoner.

Tina Røe Skaar har gjort en kjempeprestasjon og sikret seg og Norge en OL plass i Rio 2016, og vi er stolte av det hun og teamet rundt henne har fått til. Det hviler store forventninger på skuldrene hennes, men hun er en sterk fighter og en god medaljekandidat nå i sommer. Vi ønsker henne en riktig god tur til Rio, og lykke til på veien til å bli en olympisk mester!

Vi står også ovenfor en spennende og viktig rekrutteringsperiode, da det i sommer skal arrangeres de olympiske leker i Rio, Brasil.

Perioden fra august til september vil være en gylden mulighet til å rekruttere mange nye medlemmer til klubbene. Innsatsen fra våre medlemmer vil være avgjørende for at klubbene skal ha suksess med dette arbeidet. Vi ønsker at alle våre medlemmer skal være stolte av Taekwondo, og gjennom å vise dette til andre, bidra til at familien vår vokser gjennom økte medlemsmasser. I perioden fra august til september er det viktig at alle klubbene som ønsker vekst er godt synlig i sitt lokalmiljø, og spesielt fokus på lokal media. Idretten vår vil få enorm oppmerksomhet når den olympiske bølgen kommer senere i sommer, og vil kunne bidra til medlemsvekst, uansett om man er opptatt av kyorugi og/eller poomsae, sportstaekwondo eller tradisjonell taekwondo. For at klubbene skal være synlige i lokalmiljøet ditt så er de avhengig av din innsats, enten det er oppvisninger, utdelingen av flyers/info eller annen aktiv rekruttering av potensielle nye medlemmer rundt deg (familie, venner, kollegaer m.fl.) Lykke til med dette arbeidet!

Med dette ønsker jeg alle medlemmer og tillitsvalgte en riktig god sommer!

 

Med vennlig hilsen

Knut Olav Brecke

Seksjonsleder – World Taekwondo (WTF)
Norges Kampsportforbund

knutolav@norsktaekwondo.no