På lørdag arrangerer WTF-Taekwondo Teknikkstevne i Bjølsenhallen, Oslo.

Publisert 26.04.2012
Redigert 29.07.2015

Førstkommende lørdag klokken 10:00 er det klart for Norges aller første offisielle konkurranse i teknikk i Bjølsenhallen i Oslo. Dette er konkurranseform full av action, styrke og show

Det arrangeres teknikk konkurranser internasjonalt, men det er første gang at det arrangeres i Norge.

WTF-Taekwondo som er den olympiske taekwondoen i Norges Kampsportforbund er mest kjent for kamp – og mønsterkonkurranser starter opp med teknikk konkurranser for at alle de som ikke liker å konkurrere i kamp også skal ha et konkurransetilbud.

Noen av Norges aller fremste taekwondoutøvere innen mønster og teknikk skal delta slik at alt ligger til rette for at kommer til å bli en spennende dag i Bjølsenhallen.

Det blir konkurranser i mønster, Hanbon, showbreak og speedbreak. Det vil bli kåret en vinner innen hver av grenene.

Mønster er en krevende teknisk idrett innen oppvisning som går ut på at utøvere konkurrerer mot hverandre ved å vise et innøvd program med taekwondo teknikker. Konkurransen er oppdelt i beltegrader, alder og kjønn. Den utøver som oppnår høyest poengsum vinner.

Hanbon er 1. steg sparring hvor utøveren skal vise gode taekwondo selvforsvarsteknikker mot forskjellige angrepsteknikker. Her får man poeng etter presisjon, kraft, styrke, balanse og flyt.

Showbreak er en konkurranse hvor en utøver skal knuse fire plater. En med håndteknikk, og tre med fot teknikker hvor ett skal være hoppespark. Her får man poeng etter teknikkens kompleksitet og ”showfaktor”.

Den siste konkurranseformen er speedbrak hvor det satt opp en løype hvor utøveren skal knuse planker på kortest mulig tid.

Følgende klubber er foreløpig påmeldt  :

Chonkwon Vestli Taekwondo Klubb
Hamar Taekwondo Klubb
Keum Gang Taekwondo – St.hanshaugen
Nesodden Tae Kwon-Do Klubb
Nittedal Taekwondo Klubb
Oslo Mudo
Oslo Nord Taekwondo klubb
Ski Tae Kwon-Do Klubb
Solør Tae Kwondoklubb
Hwa Rang Drammen
Steigen Taekwondo klubb

Nederst finner du oversikten over regler, tidsskjema og stevneoppsettene

 

VELKOMMEN!
Klipp fra en konkurranse

 

Relaterte linker

Oversikt over regler
Tidsskjema
Stevneoppsettet - Del 1
Stevneoppsettet - Del 2