Ordemann ute av Grand Slam

Publisert 12.12.2018

Richard Ordemann tapte første kamp i superligaen Grand Slam i natt. Jiannan Huang ble for sterk og slo nordmannen i den innledende kampen. 

Den kinesiske utøveren Jiannan Huang kvalifiserte seg til Grand Slam via den åpne kvalifiseringen. Årets grand slam er historiens andre og finner sted i Wuxi i Kina i disse dager. Det ble med en kamp for den norske utøveren. Semifinale i klassen går på lørdag og finalen på søndag.

Ordemann deltok i OL-klassen – 80 kilo, den tøffe fighteren som er fast på det norske landslaget kvalifiserte seg til Grand Slam ved å vinne Grand Prix-finalen som ble arrangert i Fujairah i slutten av november. Denne seieren beskrives som tidenes beste taekwondoprestasjon av en mannlig utøver.

Taekwondo som TV-underholdning

Det internasjonale taekwondoforbundet innførte i fjor Grand Slam som den nye superligaen hvor kun verdens beste får delta. Konkurransen holdes i Wuxi hvert år og finner sted i et kongressenter omgjort til TV-studio med tribuner. Det kun OL-vinnere, VM-vinnere og vinnere av Grand Prix som får delta i Grand Slam. I tillegg kan medaljevinnerne av de to åpne kvalifiseringsstevnene som finner sted hvert år i april og i oktober delta. Ønsket er at taekwondo skal bli populær TV-underholdning og at gode utøvere skal få stjernestatus. Som ledd i denne satsningen er det innført store pengepremier til vinnerne av Grad Slam.