Optimalisering av taekwondo-landslag

Publisert 17.08.2023
Redigert 22.08.2023

De siste månedene er det gjort endringer i organiseringen av landslaget i taekwondo (WT). Gjennom denne prosessen har det blitt avdekket behov for ytterligere omstrukturering for å sikre en mer fleksibel og bærekraftig organisering for fremtiden.

Norges Kampsportforbund vil fra 1.september justere og endre landslagsstrukturen for å optimalisere inn imot OL i Paris 2024 og Los Angeles i 2028. Dette for å sikre best mulig sportslig suksess, samtidig som man starter prosessen med å bygge en ny bærekraftig modell for landslaget.

Dette betyr at tidligere modell for organisering av WT landslaget ikke vil fortsette i samme form.

Optimaliserings-prosjekt Paris 2024

For å oppnå våre mål med de ressursene vi har tilgjengelig, er det helt nødvendig å omstrukturere og effektivisere toppidrettsmiljøet. Vi må kontinuerlig søke etter muligheter for å forbedre toppidretten og talentutviklingen.

Ettersom tilgangen til internasjonale utøvere i Norge er begrenset, og det er kostbart å hente utøvere fra utlandet til Norge, ser vi behovet for at våre egne utøvere oppsøker miljøer der de beste befinner seg.

Utøvere som er rangert høyest på OL-rankingen inn mot 2024 og har en positiv prestasjonsutvikling, vil få mulighet til å bo og oppholde seg på high-performance senteret til landslagstrener Juan Ramos på Mallorca. Dette vil gi utøverne den nødvendige daglige treningskvaliteten gjennom at de får trene med flere OL- og VM-medaljevinnere daglig. Målet til Norges Kampsportforbund er medalje i Paris 2024, og en forutsetning for å kunne oppnå dette er at utøverne får trene på «medaljenivå» hver eneste dag.

Landslagsprosjekt Los Angeles 2028

For å sikre en bærekraftig landslagsmodell for fremtiden starter vi, parallelt med satsingen til OL i 2024, arbeidet med å optimalisere organiseringen av landslaget mot OL i 2028 og generasjonene som kommer. Denne prosessen vil involvere Olympiatoppen, administrasjonen, seksjonen, klubbledere og trenere da det er viktig at vi sammen kan skape en bærekraftig utvikling der både talenter og utøvere kan oppnå målrettet utvikling.

Prosjektet vil i utgangspunktet være samlingsbasert, og høsten 2023 vil være en start og utviklingsfase. Det vil bli avholdt åpne samlinger i løpet av høsten, hvor satsende utøvere vil få muligheten til å vise seg frem. Klubbtrenere vil også være velkommen til å delta på samlingene for erfaringsutveksling og etablering av samarbeid.

Det vil bli invitert til et tidlig «idé og innspillmøte med klubbledere og trenere», hvor målet er å få innspill til utformingen av en ny dynamisk og bærekraftig landslagsmodell, hvor topp- og breddeidretten kommer nærmere og kan skape utvikling på flere nivå.

Tidspunkt for møtet blir tirsdag 26. september kl.18.00 på Olympiatoppen. Alle medlemsklubbene vil få en egen invitasjon til denne samlingen.