OL-oppkjøring i Steigen for Tina

Publisert 25.07.2016

Norges taekwondolandslag med OL-klare Tina Røe Skaar (22) i spissen la i midten av juli turen til Steigen i Nord-Norge som et ledd i forberedelsene til OL i Rio.

I begynnelsen av juli kom to utøvere fra Kina for å sparre med Tina og de andre på laget, denne uken reiste alle sammen til Steigen. Yunija Wang og Xiaojing Wei trener til daglig på Beijing sportsuniversitet. Denne sommeren tok de sammen med sin trener turen til Norge og har trent daglig i Kampsportforbundets lokaler på Hasle, samt to kampdager i Jordalhallen i Oslo.

I Steigen trente laget to økter daglig i lokalene til Steigen taekwondoklubb, hvor tre av de lokale utøverne også var med på treningene. I tillegg ble det litt tid til fjelltur og andre aktiviteter.

Tina Røe Skaar trener sammen med kinesiske utøvere i Steigen

Tina Røe Skaar trener sammen med kinesiske utøvere i Nord-Norge

Tina skriver selv på sin Facebookside at en pre-camp i Nord-Norge ga en helt perfekt setting for det hun og laget trengte å jobbe med, masse lettkontaktsparring og tekniske økter. Det kommer også klart frem at Tina er fornøyd med det kinesiske besøket

Da er laget hjemme og i gang med normal trening igjen etter over to uker med besøk av trener og to utøvere fra Universitet i Beijing. De har bidratt svært mye, med sine forskjellige utøverstiler, ‘fighting spirit’ og at de har vært utrolig fleksible slik at treningen med dem har vært tilpasset meg og mine arbeidsoppgaver.

 

 

 

 

Den 20.august skal Tina i ilden i Rio og å tilbringe tid og trene i vakre Nord-Norge er en viktig del av forberedelsesprogrammet før turen går til pre-camp i Portugal i begynnelsen av august.

Det norske laget sammen med de to besøkende kinesiske utøverne.

Det norske laget sammen med de to besøkende kinesiske utøverne.