Norske utøvere klare for historisk stort taekwondo-VM

Publisert 21.06.2017

Hele 917 utøvere fra 183 nasjoner deltar i Taekwondo-VM i Muju i Sør-Korea 25.-30. juni. Dette er ny deltakerrekord.

– Internasjonalt har taekwondo over 70 millioner utøvere i 208 medlemsland. Dette er med andre ord en svært stor idrett, og det å vinne medalje i VM er tøft og ikke minst ressurskrevende.  Vi konkurrerer med nasjoner som har helt andre ressurser enn Norge, sier sportssjef Dag Jacobsen i Norges Kampsportforbund.

Stiller med fem utøvere

Norge har ikke vunnet VM-medaljer i taekwondo siden 2009, da Nikolina Kursar vant bronse i København. Før dette vant Mona Solheim VM-bronse i Kina i 2007, og Nina Solheim VM-bronse i Sør-Korea i 2001.

Norge stiller i VM med fem utøvere. Trener, fysioterapeut, og lege følger også laget, og målsettingen er å vinne medalje. Det er viktig å ta medaljer og poeng i VM som en del av veien mot OL i Tokyo 2020 – det langsiktige målet for det norske laget.

– Laget har forberedt seg godt og deltatt på en rekke internasjonale treningssamlinger. Blant annet var deler av laget på en krevende treningssamling i Iran i forkant av VM, og utøverne reiser til Sør-Korea fulle av pågangsmot og selvtillit, sier Dag Jacobsen.

Norges VM-lag:
Marie Magnus, Keum Gang Taekwondo Nesttun i Bergen – 57 kg
Tina Røe Skaar, Øvre Romerike Budo Senter – 73 kg
Victor Asp, Grorud Taekwondo klubb , – 68 kg
John Asp, Grorud Taekwondo klubb -74 kg
Richard Andre Ordemann, Tøyen Taekwondo klubb -80 kg

Topprankede utøvere

Richard Ordemann og Tina Røe Skaar er ranket blant de 20 beste i verden. Richard Ordemann vant i februar gull i US Open; et av de mest prestisjefylte stevnene i verden. På samme stevne vant brødrene John og Victor Asp sølv i hver sin klasse.

Tina Skaar deltok i sommer-OL i Rio i fjor. Etter et lengre skadefravær var hun tilbake i det åpne nederlandske mesterskapet i mars. Her tok hun en sterk bronsemedalje, og viste at hun er tilbake for fullt i forkant av VM. Marie Magnus vant sølv i Fujairah Open i februar.

Nybygd taekwondo-park

World Taekwondo Federation har bygget en egen taekwondo-park i Muju, hvor VM skal arrangeres. Parken inneholder taekwondo-museum, egen taekwondo-stadion, treningslokaler og et eget hotellkompleks. Anlegget ble ferdigstilt i 2013.

Se TV programmet om VM-laget

Program for VM

Søndag 25. juni:
Innledende kamper John Asp -74 kg

Mandag 26. juni:
Innledende kamper Viktor Asp -68 kg
Finaler John Asp

Tirsdag 27. juni:
Finaler Victor Asp -68 kg

Onsdag 28. juni:
Innledende kamper Tina Røe Skar – 73 kg

Torsdag 29. juni :
Innledende kamper Marie Magnus
Finaler Tina Røe Skar

Fredag 30. juni:
Innledende kamper og finaler Richard Ordemann -80 kg
Finaler Marie Magnus  -57 kg

Live sending fra VM for de som ønsker å følge arrangementet på nett finner du her.