Norske Taekwondo-utøvere klare for VM i Baku

Publisert 25.05.2023
Redigert 31.05.2023

Pressemelding
Norge vil delta i årets verdensmesterskap i taekwondo i Baku, Aserbajdsjan, fra 29. mai til 4. juni. Med deltakelse fra hele 144 nasjoner, gir dette våre talentfulle utøvere en unik mulighet til å vise frem sin dyktighet og hevde seg blant verdenseliten.

Verdifulle rakingpoeng

Årets VM har en spesiell betydning, da medaljevinnerne vil bli belønnet med verdifulle rankingpoeng som spiller en avgjørende rolle i kvalifiseringen til de kommende olympiske lekene. De fem beste utøverne i OL-klassen ved utgangen av året vil sikre seg en plass i OL i Paris 2024.

– Vi er klar over den enorme konkurransen på dette globale nivået, spesielt med tanke på at mange nasjoner har profesjonelle lag som trener og konkurrerer sammen gjennom hele året. Likevel er Norge godt forberedt, med utøvere og trenere som besitter omfattende erfaringer og kompetanse.Vi er også stolte over vårt nære samarbeid med Olympiatoppen, som gir oss en ekstra fordel i å nå våre ambisiøse mål, sier Sportssjef i Kampsportforbundet, Dag Jacobsen.

Det norske Taekwondo-landslaget har ikke vunnet medalje i senior VM siden 2009, da Nikolina Kursar tok en bronsemedalje i VM i København. Derfor er forventningene høye for årets mesterskap, og utøverne er klare til å kjempe for å ta med medaljer hjem til Norge.

Følgende utøvere vil representere Norge under VM:

Karoline Gjelsvik (-62 kg) fra TIF Viking
Mari Romundset Nilsen (-67 kg) fra Aure Kampsportklubb
Sebastian Thune (-74 kg) fra Grorud Taekwondo Klubb
Richard André Ordemann (-80 kg) fra Tøyen Taekwondo Klubb

Vi oppfordrer vårt nasjonale publikum til å følge godt med på konkurransene, og vi ønsker å takke våre støttespillere, sponsorer, og spesielt Summit 2024, for deres uvurdelige støtte i denne viktige satsningen.

 

Våre utøvere vil konkurrere på følgende dager: 

Karoline Gjelsvik (-62 kg): Lørdag 3. juni
Mari Romundset Nilsen (-67 kg): Tirsdag 30. mai
Sebastian Thune (-74 kg): Lørdag 3. juni
Richard André Ordemann (-80 kg) Onsdag 31. mai

Link til stream