Norske Taekwondo-utøvere klare for å delta i Grand Prix

Publisert 08.06.2023
Redigert 09.06.2023

Pressemelding
Denne helgen, bare en uke etter VM, starter Grand Prix-sesongen i taekwondo i Roma. Med bare de 32 høyest rangerte utøverne i verden innenfor hver OL-klasse som deltar, er dette en prestisjefylt konkurranse. Grand Prix-sesongen består av tre konkurranser, og avsluttes i desember med en spennende finale hvor kun de 16 beste får delta.

– Deltakelse i Grand Prix er avgjørende for alle som har ambisjoner om å representere sitt land under sommer-OL. Medaljevinnerne i Grand Prix mottar viktige rankingpoeng, og ved slutten av året vil de fem best rangerte utøverne innenfor hver OL-klasse kvalifisere seg til sommer-OL i Paris 2024. Derfor er det av ekstrem betydning å levere sterke prestasjoner i Grand Prix, sier sportssjef Dag Jacobsen i Norges Kampsportforbund.

Fra Norge har vi to svært talentfulle utøvere som har kvalifisert seg til å delta i Grand Prix. Mari Romundset Nilsen, fra Aure Kampsportklubb, representerer Norge i OL-klassen for kvinner (-67 kg), mens Richard Ordremann, fra Tøyen Taekwondo Klubb, konkurrerer i herreklassen (-80 kg).

Før VM i Baku sist helg var Mari rangert som nummer 30 i verden. Med rankingpoengene fra VM, er det sannsynlig at hun vil avansere til 20. plass. For å kvalifisere seg til OL, trenger hun omtrent 150 poeng. Ved å vinne Grand Prix i Roma vil kan hun få 60 poeng, og vinneren av Grand Prix-finalen vil få hele 100 poeng. Mari har dermed en realistisk sjanse til å sikre seg OL-plassen gjennom rankingpoeng. I tillegg har hun muligheten til å hente ekstra poeng gjennom deltakelse i European Games i slutten av juni og VM for kvinner senere i november.

Richard Ordremann var rangert som nummer syv før VM, og med poengene han oppnådde fra kvartfinalen, mangler han nå kun 30-40 poeng for å sikre seg en plass blant de fem beste ved årets slutt. Richard har store muligheter til å oppnå dette målet.

Totalt skal 253 taekwondo utøvere fra 55 land delta i Roma og flere av deltakerne er nye verdensmestrene fra VM i Baku. Blant annet Simone Alessio fra Italia i klassen til Richard Ordemann, og den franske jenta Magda Wiet Henin i klassen til Mari.
Hvis de norske utøverne skal lykkes i Grand Prix må de vinne over mange dyktige taekwondoutøvere på veien.

For de som ikke klarer å kvalifiserer seg gjennom ranking har de en mulighet til å sikre seg OL-deltakelse under OL-kvalifiseringen for Europa som arrangeres i Berlin i mars 2024, ved å kvalifisere seg til finalen.

 

Mari vil konkurrere på lørdag, mens Richard vil delta på søndag.

Alle kampene vil bli streamet  http://www.worldtaekwondo.org/competition/list.html?mcd=D29&sc=li&fbclid=IwAR3PgagJT-qSHI63bItOyNdaK7XpsYh_hl3QW0t8OEcXK3NiaGVbjHvN-54