Norsk sølv under Kadett-EM i Taekwondo

Publisert 03.12.2018

Tom Talgø (14) fra Øvre Romerike Budo Senter imponerte stort i kadett-EM i Taekwondo denne helgen.

Mesterskapet endte med en sterk andreplass til den unge utøveren fra Romerike i klassen +65 kg. Totalt deltok 550 deltakere i Europamesterskapet som ble arrangert i Marina D`or i Spania denne helgen.

Både klubbtrener og sportssjef er godt fornøyd med dagens prestasjoner

– Tom åpner knallsterkt og opprettholder nivået gjennom hele stevnet. For en ung utøver er dette viktig læring og erfaring, samt en kjempeprestasjon, sier trener Kristoffer Torseth.

Treneren forteller at en liten smell i foten hemmer kadetten noe i finalen, men oppsummerer dagen alt i alt som utrolig bra.

– Dette er en stor prestasjon og første gang en norsk utøver vinner sølv i et Europamesterskap for kadetter, forteller sportssjef Dag Jacobsen.

Tom Talgø (t.v) på pallen under EM for kadetter 2018.

Imponerte på matta

Den tøffe fighteren fra Romerike imponerte stort i de innledende kampene. Han vant den første kampen mot Paul Mengen fra Tyskland hele 40-0 og kampen ble stoppet i andre runde. I neste kamp møtte han Patrik Madlo fra Tsjekkia og vant klart 27-2.

Kvartfinalen gikk Tom Talgø mot Luka Vukobratovic og vant klart 31-3. I semifinalen møtte han Nikita Kriucchkov fra Russland og vant igjen klart 22-12.

I finalen venten enda en russer, Georgii Taran. Dette ble en tøff kamp som russeren til slutt vant 23-19.