Assistenten- Norges yngste landslagstrener

Publisert 19.01.2023

Lørdagens introduksjon av nytt trenerteam for poomsae landslaget var en suksess med rundt 55 påmeldte som møtte opp i Oslo Taekwondo Klubb sine lokaler på Bislett. De fleste av disse var også å finne på søndagens åpne treningssamling, som ble ledet av landslagstrener, Ky Tu Dang og assistenttrener Kine Solvang Tellnes

Landslagstrenerne uttalte at de ikke bare vil holde fokus på Oslo området, men også reise rundt i landet for å få mer inkludering i bredden. Det kom også spennende nytt om mulige Utviklingssentre på sikt.

Det kom mange gode tilbake meldinger fra de fremmøtte utøverne. Para-utøver Merete Mortensen og trener Eskild Hestø fra Namsos Taekwondo klubb synes samlingen var interessant og spennende.

– Det var mye nyttig informasjon og veldig lærerikt. Ikke minst var det en veldig sosial samling og en inkluderende gjeng. Det blir veldig morsomt å se hva Ky Tu kan utrette. Han vet hva han snakker om, sier Merete.

Trener Eskild er enig. Ky Tu har et ønske om å få til en para-klasse og lage et miljø rundt para i Taekwondo. Han  har en stor interesse for å lære og bygge kunnskap rundt para. Det oppleves veldig inkluderende og vi er veldig positive til å få para opp og frem, avslutter Eskild Hestø.

 

En av verdens beste trenere

Ky Tu Dang, tidligere verdens- og europamester i poomsae har en lang og imponerende karriere som trener bak seg, med erfaring fra landslaget i Danmark og andre nasjoner.

Vi er stolte over å ha ansatt en av verdens fremste trenere, og en dyktig assistenttrener. Dette vil være en viktig bidragsyter for å øke konkurransemiljøet i Norge og løfte våre beste utøvere til et høyere nivå, slik at de kan konkurrere om medaljer i EM og VM, sier Dag Jacobsen, sportsjef i Norges Kampsportforbund.

Ky Tu Dang

Norges yngste assistenttrener

Assistenttrener Kine Solvang Tellnes er ansatt som landets yngste assistenttrener. Hun har en bachelor – og mastergrad innen idrett fra NTNU, og har erfaring som instruktør, landslagutøver, personlig trener og coach.

– Jeg gleder meg til å få begynne som assistenttrener. Jeg ser frem til å samarbeide med Ky Tu for å øke nivået i Norge, samtidig som jeg får lære og videre utvikle meg som trener av en av verdens beste trenere, uttaler Kine Solvang Tellnes.

– Med min kunnskap fra 8 år på NTNU og min erfaring fra idretten, sammen med Ky Tu sin kompetanse, tror jeg dette vil bli kjempe bra. Målet er å skape et sterkt team som skal prestere de neste årene og jeg gleder meg til å bidra alt jeg har på denne reisen, avslutter Kine.

Kine Solvang Tellnes

Poomsae er kjent som en oppvisningsidrett innen taekwondo. Idretten har vokst eksplosivt de siste årene, spesielt under pandemien med online stevner og åpne internasjonale konkurranser og mesterskap. Som et resultat av denne veksten, har World Taekwondo (WT) innført en verdensranking med poeng.

For å gjøre Poomsae mer tilgjengelig, har WT opprettet en søkbar database med mønstrene for trening hjemme og i egen i klubb. Dette er en stor fremgang som gjør at idretten blir mer tilgjengelig for alle.