Nordmenn imponerte på spansk korstog.

Publisert 09.04.2024
Redigert 10.04.2024

Det årlige Spanish Open i taekwondo ble avholdt i helgen og ble en riktig så gledelig affære sett med norske øyne.

1500 utøvere fra hele verden møttes i år til dyst i dette tradisjonsrike stevnet, som i år har fått G1-klassifisering for rankingpoeng. For norske utøvere var dette en viktig oppkjøring med tanke på EM senere i vår. Spanish Open er siste mulighet for seniorene til å kvalifisere seg til senior EM som arrangeres i Beograd i mai. Stevnet ble avviklet i Alicante i den sørlige Valencia-regionen ved Middelhavet, deretter går ferden til Barcelona før Storbritannia står for tur.

De norske utøverne la ingenting i mellom da de norske fargene skulle forsvares. Etter mye spenning kunne de norske korsfarerne legge følgende valører i skattekista:

  • Sarah Femer Pedersen (Elvebyen Taekwondoklubb):

Bronse kadett (U15) jenter

  • Martin Romundset Nilsen (Aure Kampsportklubb)

Gull junior (U18) herrer – 78 kg

  • Mari Romundset Nilsen (Aure Kampsportklubb)

Sølv senior kvinner – 67 kg

  • Richard Ordemann (fulltidslandslaget/Tøyen Taekwondo Klubb)

Bronse senior herrer – 87 kg

En fin sølvmedalje til Mari og Aure Kampsportklubb.

Det er veldig gøy å se at Norge tar medaljer på alle alderstrinn i et G – rankingstevne, som kan sammenliknes med verdenscup i andre idretter. Det var gledelig å se Mari på konkurransematta etter noen måneders avbrekk, og det ble disket opp med en glimrende søskenprestasjon fra Romundset Nilsen – klanen. Med gull er dessuten Martin kvalifisert for junior VM i Korea i oktober.

Det smakte med en bronse for Sarah i Spania.

Ellers kan vi helt upartisk melde at Richard ble svært ufortjent disket i semifinalen, som han hadde et godt tak på. Et bedre utfall så svært sannsynlig ut.

Richard havnet naturligvis på pallen i Spania.

Gratulerer til alle, vi i forbundet står på pultene og heier på dere!