Nordisk mesterskap: Fulltidslandslaget leverte

Publisert 20.01.2020
Redigert 28.01.2020

Lørdag 18. januar ble årets nordiske mesterskap i taekwondo avholdt i Oppsal Arena. Landslagene fra alle de nordiske landene deltok, og våre norske fulltidsutøvere viste seg frem selv i knallhard konkurranse. Resultatet ble flere imponerende gullmedaljer.

Av de seks fulltidsutøverne deltok alle bortsett fra Victor Asp, som sto over grunnet sykdom. Fire av de fem som konkurrerte endte opp med gullmedaljer. Marie Magnus vant gull i klassen -62 kilo, Randi Dyngeland vant gull i klassen -67 kilo, og Eliza Frazier Haugen vant gull klassen +73 kilo.

Snytt for spennende finale

På herresiden konkurrerte de to fulltidsutøverne Richard Ordemann og John Asp begge i klassen -80 kilo. Begge gikk til finalen, som dessverre ikke ble avholdt.

– Her ble publikum snytt for et veldig spennende oppgjør, men Richard fikk et spark i hånden i semifinalen, og måtte derfor dessverre trekke seg fra finalen. Han ønsker selvfølgelig ikke å ta noen sjanser før oppkjøringen til vårens OL-kvalik begynner for alvor, forteller Dag Jacobsen, sportssjef i Norges Kampsportforbund.

God mulighet for å jobbe med rutiner

Randi Dyngeland sier seg godt fornøyd med gjennomføringen av helgens mesterskap, og understreker at også oppkjøringen til mesterskapet har vært bra.

– Det å ta gull i nordisk på hjemmebane var utrolig gøy, og dette var også en god mulighet for meg til å jobbe med rutiner på konkurransedagen. Oppkjøringen har vært preget av mye sparring, noe som gir meg et godt grunnlag for sesongen både fysisk og mentalt.

Suksess for både de etablerte og de lovende

Bak de mange flotte norske prestasjonene denne helgen står både etablerte og lovende utøvere.

I mønster vant Nina Bansal gull og Tuva Kjødnes vant sølv. Bansal er landslagstrener og europamester, mens Tuva Kjødnes er en av landets mest lovende mønster-utøvere, og tok medaljer i fjorårets EM og VM i beach taekwondo. I kamp tok Mohammed Elhatri, tidligere utøvere på fulltidslaget gull i tungvektsklasse, mens Robert Honningsdalsnes vant veteranklassen. Honningsdalsnes tok EM-gull i veteranklassen i fjor.

– Av de unge og satsende utøverne gjorde Milos Pilipovic seg igjen bemerket, og tok en sterk gullmedalje. Pilipovic deltok i ungdoms-OL i 2018, og vant også EM-sølv i fjor. Tom Talgø, som tok sølv i kadett EM i 2018, ble også nordisk mester denne helgen. Innsatsen og resultatene til disse satsende utøverne vitner om at det jobbes godt i klubbene, og at vi kan glede oss til å følge den neste generasjonen av norske taekwondo-utøverne, forteller Jacobsen.

Alt av resultater finner du i Sportdata.

Bilder fra arrangementet finner du på ReStrikes Facebook-side.

Oversikt over beste utøvere i de forskjellige klassene, samt beste nasjon og klubb, finner du her