Nordisk mesterskap: – En perfekt start på sesongen

Publisert 16.01.2020

Taekwondo-seksjonen og arrangørklubb Oslo Taekwondo Klubb ser frem til å ønske utøvere fra Norden velkommen til nordisk mesterskap i taekwondo denne helgen. Stevnet arrangeres i Oppsal Arena 18. januar.

Praktisk informasjon rundt stevnet finner du i Sportdata.

530 utøvere fra Danmark, Estland, Færøyene, Finland, Island, Norge og Sverige deltar i arrangementet. Landslagene fra alle de nordiske landene deltar, og svensk media tar turen for å følge de svenske utøverne. Arrangementet dømmes av erfarne dommere med svært høyt nivå fra hele Europa.

– Nordisk mesterskap er et samlende mesterskap for både etablerte og satsende taekwondo-utøvere i hele Norden, forteller Dag Jacobsen, sportssjef i Norges Kampsportforbund.

Verdifull sesongstart på hjemmebane

Nordens fremste WT-utøvere går en spennende sesong i møte, hvor det store målet er OL-kvalifiseringen i april. Av eliten stiller de fleste utøverne på nordisk mesterskap.

– Også utøvere på det norske landslaget deltar i årets nordiske mesterskap. Å få innlede denne viktige konkurransesesongen med deltakelse i nordisk mesterskap på hjemmebane er svært verdifullt for våre landslagsutøvere, og vi gleder oss til å se hva de kan få til i Oppsal Arena denne helgen, sier Jacobsen.

Europamester i wushu deltar

Én av deltakerne i årets nordiske mesterskap er Jonas Loe. Loe konkurrerer hovedsakelig innen den kinesiske kampsporten wushu, og tok i 2018 EM-gull i denne idretten. I nordisk mesterskap i wushu skal han konkurrere i junior-klassen i taekwondo mønster.

– Jonas har konkurrert innen taekwondo tidligere, og selv om han primært er wushu-utøver blir det spennende å følge ham denne helgen. Det er alltid gledelig å se at unge og satsende utøvere prioriterer variasjon i treningshverdagen, og vi håper at Jonas tar med seg gode erfaringer fra konkurransen på lørdag, avslutter Jacobsen.

Følg arrangementet LIVE

Oppdatert program for stevnet finner du på arrangementets Facebook-side. På denne siden vil du også finne link til streaming, slik at du kan følge spenningen direkte.

Vi oppfordrer alle til å dele sine beste øyeblikk fra stevnet på sosiale medier, og til å følge og bruke #WTNordic2020.

Heder og ære

På stevnet skal skal også flere av de som har jobbet gjennom mange år for å få World Taekwondo Norge dit denne idretten er i dag motta velfortjent heder og ære.

I tillegg skal den koreanske ambassadøren dele ut 12 priser til både kamp- og mønsterutøvere på stevnet: Beste jente/kvinne og gutt/mann kadett, junior og senior (inkl. veteran) vil alle motta priser.

Vi ønsker arrangør, utøvere og dommere lykke til med helgens stevne!