NM i Taekwondo – Lørdag 26. november blir årets store Taekwondodag.

Publisert 14.11.2022

WT Seksjonen og Tøyen Taekwondo klubb gleder seg masse til å invitere alle medlemmer velkommen til årets NM og Jubileumscup i helgen uke 47.

 

        Etter at påmeldingsfristen gikk ut måtte Sportskomiteen revurdere ambisjonene om å arrangere NM og Jubileumscupen over 2 dager, og slått de sammen til 1 dag, så begge stevner går lørdag 26. november, sier leder av Sportskomiteen, Knut Olav Brecke. Han kommer samtidig med oppfordring til alle klubber om å stille på medlemsmøtet som arrangeres i forbindelse med NM, hvor det ønskes innspill til den pågående Kampsport 2.0 prosessen som skal i gang i forbundet.

Rekruttering

Påmeldingsvolumet til stevnene i år, ikke minst til årets NM, indikerer at vi fortsatt sliter med både rekruttering og oppslutning rundt konkurranseaktivitetene til idretten vår, supplerer medlem av Sportskomiteen og Seksjonsleder, Maria Erenskjold. Vi har kontaktet flere klubber og får signaler at de fortsatt sliter litt post-korona, men at vi, både klubbene og Seksjonen, må fortsette det gode arbeidet med å bygge klubb og idrett.

Erenskjold skal denne uken ut å besøke 3 klubber, som har invitert til trening og en prat. – Jeg gleder meg veldig til å møte medlemmene ute hos dem selv. Se hvordan de trener, hvordan klubbene er bygget opp, hva de kanskje sliter med og ikke minst, hva de ønsker og trenger fra Seksjonen og Kampsportforbundet. Jeg håper vi sammen kan bygge norsk Taekwondo opp igjen og gjøre hverandre gode.

NM 2023

I samarbeid med landslagstrener og Toppidretten var det planer om å flytte NM 2023 til mars, slik at NM kunne benyttes til uttak til utenlandsk representasjon (VM, osv.). På bakgrunn av erfaringene fra årets konkurranser kommer vi ikke til å gjøre denne endringen likevel, men beholder november som «NM måned» i 2023, sier Brecke. Vi må se på ambisjonsnivået for neste år totalt sett. Årets erfaringer tilsier at vi må gjøre noen nødvendige justeringer på terminlisten, og ikke minst i forhold til kostnadsbildet. Vi retter igjen en stor takk til de arrangørklubber, som har bidratt med å holde stevner i 2022 og ikke minst kommet med verdifulle tilbakemeldinger rundt Arrangørmodellen.

Praktisk info for stevnedagen, 26.11

Sportskomiteen og leder av Dommerkomiteen har satt seg sammen etter påmeldingsfristen gikk ut. Følgende viktig info til deltakerne:

        Det planlegges å kjøre stevnet på 3 kampringer og 1 poomsae ring.

        Poomsae Barn og Junior fra Jubileumscup vil gå først. Her deles ut deltakermedalje

        Da det ikke lengre er stevne søndag, er innveiing for kamputøvere til både NM og Jubileumscup fredag kveld kl.1800-2000 på Jordal (se NM invitasjon for mer info)

        Kamp: kjøres «Best av 3» (det nye systemet) i alle klasser på nær Barn B (Barn A vil også gå «Best av 3»)

  •  Barn B kamper vil bli ført opp i Excel, så disse blir ikke å finne i SportData

        Kamptid: Barn 3 x 1 minutt, Kadett 3 x 1.5 minutt, Junior og Senior 3 x 2 minutter

 

Følg med på SportData og Facebook for løpende informasjon.