Bansal slutter som landslagstrener i poomsae

Publisert 29.09.2022
Redigert 06.03.2023

Etter flere år i den kombinerte utøver og trenerrollen takker Nina Bansal for seg som landslagstrener for Norges taekwondo mønster-utøvere.

– Det er utrolig synd at Nina Bansal slutter, sier sportssjef Dag Jacobsen i Norges Kampsportforbund, og fortsetter:

Hun er en av få kvinnelige landslagstrenere og en rollemodell for mange, samtidig er hun en av verdens beste utøvere innen mønster. Til daglig arbeider hun som trener og lærer på Wang Ung slik at hun stor kompetanse på hvordan man kan utvikle seg til å bli en toppidrettsutøver. Jeg håper at alle som har ambisjoner om å bli en toppidrettsutøver innen mønster har lært av Nina Bansal at man må ta ansvar for sin egenutvikling hvis man skal kjempe om medaljer.

Krevende kombinasjon

– De siste årene har for meg vært krevende mtp. det å være utøver og trener samtidig. Målet har alltid vært å hjelpe utøverne på laget på samlinger og bidra med det jeg sitter på av både kompetanse og erfaring. Det har vært naturlig å bruke tiden på samlingene på de andre utøverne og ikke på å utvikle meg selv som utøver, sier Nina Bansal.

Bansal påpeker at det kan være sunt for miljøet å få inn en ny trener som kan strukturere det fremtidige landslaget på en annen måte og kommer med en oppfordring til utøverne:

– Det har vært givende å se at vi har fått med flere norske poomsae-utøvere engasjert til å konkurrere internasjonalt. Er det noe jeg kan stå for så er det at drømmer kan bli til virkelighet om man jobber godt, smart og målrettet over mange år.

 

Vi takker Nina for innsatsen for å utvikle det norske konkurranse-miljøet i poomsae. Hun holder landslagstreninger som avtalt ut året.

Kampsportforbundet kommer tilbake med hvordan landslag og uttak organiseres fra neste år.