Med OL i sikte: Ordemann nummer 4 i verden

Publisert 26.04.2019

Taekwondo-utøveren Richard André Ordemann (24) er nå på 4. plass i verdensrankingen, og på 5. plass på den olympiske rankingen. Dette er Ordemanns høyeste ranking hittil i karrieren. – Om Ordemann beholder denne rankingen ut året er han sikret en plass i Tokyo-OL i 2020, sier Dag Jacobsen, Sportssjef i Norges Kampsportforbund.

– Taekwondo-systemet opererer med to rankinglister. Dette fordi man i EM og VM har åtte vektklasser, mens i OL er det kun fire vektklasser. Ordemann, som representerer Tøyen Taekwondo Klubb, konkurrerer i OL-klassen -80 kg, noe som er også en VM-klasse, forklarer Jacobsen.

På førsteplass på OL-rankingen ligger Maksim Khramtcov fra Russland. På andreplass ligger Cheick Sallah Cissé fra Elfenbenkysten, mens Milad Beigi Harchegani fra Aserbajdsjan ligger på tredjeplass. På fjerdeplass, med 42 poeng mer enn Richard, ligger Nikita Rafalovich fra Usbekistan.

Treningspartner og konkurrent

Å beholde den høye rankingen kommer til å bli tøft for Ordemann, da det ligger mange sultne utøvere på plassene bak som også drømmer om OL-plass. Kun 28 poeng bak Ordemann ligger Aaron Cook (28). Cook konkurrerer nå for Moldova, men er fra Manchester, England. Cook er en svært erfaren og merittert utøver, og tok blant annet bronse i VM i 2017.

Cook og Ordemann er både treningspartnere og konkurrenter, og denne helgen kommer Cook til treningssamling til Norge. Treningssamlingen er en del av forberedelsene til VM i Manchester i 14.-19. mai, hvor Ordemann og Cook begge deltar.

VM viktig også for Grand Prix

VM blir viktig for å kvalifisere seg til OL, men gode resultater fra Manchester vil også være viktige for å få delta i den prestisjetunge Grand Prix-serien senere i år.

–  I juni starter Grand Prix-serien, som består av tre Grand Prix-stevner, samt én finale. Kun de 31 høyest rankede i verden får delta i Grand Prix-serien. Sesongens første Grand Prix-stevne arrangeres i Roma i pinsehelgen. Av norske utøvere er det foreløpig kun landslagsutøverne Ordemann, John Asp (22) og Marie Magnus (22) som har høy nok ranking til å bli invitert til Roma, forklarer Jacobsen.

De fullstendige rankinglistene finner du her.

Emne: , ,