Landslagstrener på medaljejakt

Publisert 23.02.2018

Denne helgen skal landslagstrener Nina Bansal og tre andre norske utøvere delta i det viktige German Open-stevnet i taekwondo mønster. – German Open er det første vurderingsstevnet for utøvere som ønsker å tas ut til landslaget og representere Norge i internasjonale konkurranser, sier Dag Jacobsen, sportssjef i Norges Kampsportforbund.

German Open går av stabelen i Hamburg, og er et av de største mønster-stevnene på den internasjonale konkurransekalenderen: Hele 438 utøvere fra 121 klubber er påmeldt. De tre andre norske utøverne er Kristine Xiao Ulfsnes fra Tong-IR i Trondheim, Sune Østli fra Oslo Taekwondo Klubb og Joachim Wien fra Elvebyen Taekwondo Klubb i Drammen.

Viktige vurderingsstevner

Det åpne tyske mesterskapet er årets andre store internasjonale konkurranse for Nina Bansal og Joachim Wien: Begge innledet 2018 på imponerende vis når de i januar vant hver sin gullmedalje i Lille Open. Høydepunktet i 2017 var EM, hvor Wien og Bansal tok hver sin historiske gullmedalje. I år er det store målet VM i november.

Det arbeides nå målrettet for å sikre rekrutteringen til mønster, og for å utvikle utøvere som kan følge i Wien og Bansals fotspor med tanke på internasjonale resultater. Blant annet ble det for to uker siden avholdt en åpen samling i Oslo, ledet av nettopp Bansal, hvor 70 ambisiøse mønster-utøvere deltok. Landslagsledelsen har også satt opp enkelte åpne konkurranser som vurderingsstevner for utøvere som ønsker å tas ut til landslaget og representere Norge i internasjonale konkurranser. German Open er det første av disse.

Norge er svært glade for at mange utøvere nå ønsker å satse på mønster. Vi oppfordrer alle utøvere som har ambisjoner om å representere Norge til å melde seg på de kommende vurderingsstevnene i Belgia, Østerrike og Ungarn, sier Jacobsen.

Streames LIVE

German Open streames LIVE, og du finner link til streaming og alt av informasjon om stevnet her.

PS! Én av utøverne som deltok på den åpne mønstersamlingen for to uker siden var Kristine Xiao Ulfsnes – du kan se intervju med Kristine i videoen nedenfor.