Klare for U21-EM

Publisert 19.09.2014
Redigert 28.07.2015

Det kommende U21 EM i Innsbruck, Østerrike blir sett på som en integrert del av utviklingsprosessen for norsk taekwondo på toppnivå. Som skissert i tidligere presentasjoner ble utøverne i utgangspunktet valgt fra "Bro-prosjektet", "High-School Team" og fra landslaget, deretter kunne utøvere søke om de resterende plassene.

Følgende utøverer reiser til Østerrike neste uke:

Fra Norges taekwondolandslag:

Richard André Ordemann (-80 kg): Richard har vist hurtig progresjon etter å ha kommet inn på landslaget i januar 2014. Hans dristige og aggressive stil har gjort at han har begynt å dominere kamper. Dette beviste han ved å slå den regjerende olympiske mester Sebastian Crismanich i Østerrike Open i juni i år.

Fra High-School Senior Team:

John Asp (-74 kg): John ble tatt ut som High-School Senior i begynnelsen av 2014 etter å ha vist stor utvikling i sitt gameplay. I sin første sesong som senior har han har vunnet 60% av sine 15 kamper i G-rangerte stevner og blant annet slått tidligere verdensmester Alireza Nassaradeny fra Iran.

Både Richard og John har måttet gå gjennom bratte læringskurver i vektklasser der man gjerne må gå 3-4 kamper til medalje, men at de begynner å vise stabilitet på høyt nivå lover godt for fremtiden.

Fra Bro-Prosjektet:

Farouk Kamal (-58 kg): Farouk har vist en stor utvikling i de seks månedene han har vært en del av bro-prosjektet. Fra sin første kamp som senior i -58 klassen til nå har han utviklet et spennende gameplay og en stil som passer til de utfordringer han møter i vektklassen.

Marie Magnus (-57 kg): Marie har et bredt repertoar av spark og utvikler gode strategier på bagrunn av hun er så tilpasningsdyktig. Hennes vilje til å ta kalkulert risiko i kamper er en styrke og hun beviste dette ved å ta bronse i Belgia open i seniorklassen.

Både Marie og Farouk er spennende utøvere som jobber og trener hardt mot å utvikle stabilitet og ytelse på et høyt nivå som seniorer.

Åpne søknader:

Frida Thorsø søkte og ble valgt til å representere Norge i -62 kg. Hun er en erfaren utøver som har deltatt i både junior VM og senior-EM. Frida fikk blant annet en imponerende bronsemedalje i årets Swedish Open i Trelleborg.

U21 EM starter fredag 26. september og først ut er Richard i -80, John i -74 og Frida i -62. Lørdag 27. september går Marie i -57 og søndag 28. september er det klart for Farouk i -58 kg.

INFORMASJON OM U21 EM FINNES HER