Invitasjon til Poomsae seminar

Publisert 04.04.2013
Redigert 29.07.2015

Gå ikke glipp av muligheten til å lære mer om mønster av noen av de fremste i Norge.

I WTF Taekwondo konkurrer man i to disipliner. Den ene disiplinen er kamp, mens den andre er Poomsae (mønster). Poomsae  er en krevende teknisk idrett innen oppvisning som går ut på at utøvere konkurrerer mot hverandre ved å vise et innøvd program med taekwondo teknikker. Konkurransen er oppdelt i beltegrader, alder og kjønn. Den utøver som oppnår høyest poengsum vinner.

Det skal arrangeres Poomsae seminar i Bergen, Trondheim, Steigen, Hamar og i Oslo. Formålet er å få flere til å delta i regionale og nasjonale konkurranser som igjen kan bidra til at flere utøvere etter hvert ønsker å satse internasjonalt.

Seminaret gir en innføring i konkurranseregler, og hvordan de forskjellige poomsaene skal gå i henhold til nasjonale og internasjonale krav. Kurset passer perfekt for utøvere som har lyst til å begynne med Poomsae konkurranser og for klubbtrenere som ønsker å starte opp med poomsae konkurranser i klubben. Kurset også perfekt og for poomsaedommere som ønsker å oppdatere seg.

Målgruppe
Kurset er beregnet for utøvere, klubbtrenere og poomsaedommere.

Alder og krav
Aldersgrensen er 14 år
Minimumskrav er blått belte (6.cup)
Etter kurset er man forpliktet til å delta på minst en avtalt konkurranse for å få evaluering og diplom.

Kursvarighet
Seminaret går over 2 dager. Kurset starter klokken 09:00 begge dager, og holder på til klokken 17:00 begge dager. På grunn av båtforbindelsen i Steigen er kurset i Steigen kun på lørdag, men der blir det oppfølingkurs. Seminaret avsluttes med diplom etter en evaluering fra en konkurranse.

Kurssteder
2.-3. februar Hamar
2.-3. mars Bergen
2.-3. mars Trondheim
13.   april Steigen
13.-14. april Oslo

Kurspris
Kurset er gratis, men deltakere må selv dekke transport og opphold. For de som trenger overnatting er det sikkert mulig å overnatte i dojang. Ellers har kampsportforbundet avtale om idrettspris på alle Rica hoteller.

Kursmateriell
Kursdeltakerne må ta med seg dobok, mat, skrivesaker og drikke.

Påmelding
Bindene påmelding gjøres ved å fylle ut det elektroniske skjemaet som er linket til påmeldingen. Kryss av i hvilken by/sted du vil gå på kurset og om du trenger overnatting i dojang. I god tid før seminaret begynner vil alle få tilsendt program og informasjon om overnatting og adresse til treningsstedet.

Påmeldingsfrist
Påmeldingsfrist for kurset i Hamar er mandag 28.januar
Påmeldingsfristen for kurset i Trondheim og Bergen er mandag 25.februar
Påmeldingsfrist for kurset i Steigen og i Oslo er mandag 8.april

For at utøverne skal få nødvendig og riktig veiledning i egen klubb etter kurset, anbefales det på det sterkeste at klubbtrener/poomsaeinstruktør deltar på kurset.

PÅMELDING

https://response.questback.com/norgeskampsportforbund/poomsae/
https://response.questback.com/norgeskampsportforbund/poomsae/

Vennlig Hilsen
landslagstrener

Jan Åge Østby

Se demofilm om Poomsae