Ingen medaljer i taekwondo-VM

Publisert 20.05.2019

Forrige uke ble taekwondo-VM arrangert i Manchester, England. Det ble dessverre ingen medaljer til Norge i dette rekordstore mesterskapet, hvor 975 utøvere fra 150 nasjoner deltok.

Den norske troppen hadde forberedt seg godt til VM, og med Richard Ordemann ranket som nummer fire i verden knyttet det seg stor spenning til hvorvidt Norge ville ta medalje i taekwondo-VM for første gang på ti år.

Tapte for medaljevinnere

Ordemann, som representerer Tøyen Taekwondo klubb, konkurrerte i klassen -80 kilo, og fikk en svært god start på mesterskapet. Han vant den første kampen mot David Robleto fra Nicaragua på overlegenhet. I den andre kampen overbeviste han med 13-2-seier over Yordan Kolev fra Bulgaria. Han var dermed klar for en spennende tredje kamp mot treningskamerat Apostolos Telikostoglou fra Hellas, en motstander han har slått flere ganger tidligere. Dessverre ble det denne gangen 11-6-seier til grekeren, som deretter gikk hele veien til finale, og vant sølv.

– Tapet mot Telikostoglou var utrolig synd for Richard. Ikke bare har han slått denne motstanderen flere ganger tidligere, men på dette tidspunktet var flere av de høyest rankede i verden, som Maksim Khramtcov fra Russland og Cheick Sallah Cisse fra Elfenbenkysten, allerede slått ut. Forholdene lå derfor virkelig til rette for Richard denne gangen, sier Dag Jacobsen, sportssjef i Norges Kampsportforbund.

Marie Magnus, som representerer Keum Gang Nesttun, måtte også se seg slått av en sølvvinner. Magnus konkurrerer i klassen kvinner -57 kilo, og vant sin første kamp mot Kathrine Toro Rubiano fra Columbia 10-7. Pauline Lovise Lopez fra Filippinene ble deretter slått 8-7, før Magnus tapte 9-4 mot Ah-Reum Lee fra Sør-Korea. Lee vant senere sølv.

To av de andre norske utøverne ble slått av konkurrenter som senere vant bronse. Eliza Frazier Haugen fra Tveita Taekwondo klubb i, som konkurrerer i klassen kvinner -73 kilo, tapte sin andre kamp 5-0 mot Nafia Kus fra Tyrkia. Victor Asp fra Grorud Taekwondo klubb, som konkurrerer i klassen herrer minus 74 kilo, tapte den tredje kampen mot Daniel Quesada Barreka fra Spania 10-9. Kus og Quesada Barreka vant begge bronse.

Randi Dyngeland fra Keum Gang Nesttun ble dermed den eneste av de norske som ikke tapte for en medaljevinner: Dyngeland, som konkurrerer i klassen kvinner -67 kilo, vant den første kampen mot Huk Ming Chan fra Hong Kong 12-11, før hun tapte den andre kampen mot Ruth Gbagbi fra Elfenbenkysten på underlegenhet.

Alle medlemsnasjoner skal med

Neste VM arrangeres i Wuxi i Kina i 2021. Taekwondo er en verdensidrett som stadig er i vekst, og World Taekwondo har en uttalt målsetting om å ha alle sine 209 medlemsnasjoner representert i neste VM.

– Norge ser frem til å delta i VM om to år. Når flere av våre utøvere går jevne kamper mot medaljevinnere viser de at de har det som trengs for å havne på pallen i senere mesterskap. Vi håper at Norge som nasjon kan sette preg på mesterskapet som arrangeres om to år, sier sportssjef Jacobsen.