Gjentok bragden: Ny EM-bronse til Kristian Storsul Borgen (16)

Publisert 04.10.2019
Redigert 12.01.2022

Fire av landets mest lovende taekwondo-utøvere deltar denne uken i EM for kadetter og juniorer i Spania. Allerede på mesterskapets andre dag kan Norge feire: Kristian Storsul Borgen (16) fra Drøbak tok i kveld bronse i klassen junior – 55 kg.

Mesterskapet arrangeres i Marina D’Or i Spania, ett av mange land i verden hvor taekwondo blir stadig mer populært, både med tanke på antall aktive utøvere, og som publikumsidrett. I kadett-klassene deltar 800, mens det i junior-klassene er hele 1000 utøvere påmeldt.

Kristian viser stolt frem medaljen etter at bronsen var sikret. Foto: Helle Borgen.

Overbeviste på vei til semifinalen

Storsul Borgen, som til daglig konkurrerer for Ski Taekwondo Klubb, markerte seg for alvor internasjonalt i 2017, da han tok bronse i kadett-EM i Budapest i 2017. Her ble Storsul Borgen historisk ved å ta Norges aller første medalje på herresiden i et kadett-EM. I 2018-sesongen var han Nordens beste junior i taekwondo.

Under dagens konkurranser overbeviste Storsul Borgen hele veien frem mot semifinalen. Første kamp mot spanske Alejandro Paz ble vunnet hele 29-17, før Evangelos Charalambous fra Kypros ble slått 21-5 i andre kamp. Vladyslav Derkach var siste hinder på vei mot semifinalen – også her overbeviste Storsul Borgen, og med 9-2 seier var plassen i semifinalen sikret. 

– Kristian tapte dessverre semifinalen mot Dmitrii Shishko fra Russland, men bronsemedalje er en kjempeprestasjon av Kristian, som har levert resultater helt i toppen siden medaljen i Budapest. Etter overgangen fra kadett til junior har han fortsatt sin fine utvikling. Etter at han var uheldig i U21-EM tidligere i høst viser dagens innsats at han nå er tilbake for fullt, noe alle norske taekwondo-entusiaster gleder seg over, sier Dag Jacobsen, sportssjef i Norges Kampsportforbund.

Takker landslaget

Storsul Borgen er en del av det norske utviklingslaget, og takker i etterkant av dagens kamper også fulltidslandslaget og deres trenere.

– Det er deilig å prestere i mesterskap, og i dag fløt alt utrolig bra. Jeg er takknemlig for å være en del av det norske utviklingslaget, og i dag vil jeg rette en stor takk til landslaget med trenere Dave Cook og Mikael Oguz i spissen – tusen takk for måten dere inkluderer og utfordrer meg på, sier en rørt medaljevinner.

Fokus på å opparbeide seg erfaring

De neste to dagene skal flere norske utøvere kjempe om medaljer i Spania: Kaja Husby Hansen (16) fra Nesodden Taekwondo klubb (-55 kg) konkurrerer lørdag, mens Tom Talgø (15) fra Øvre Romerike Budo Senter (-73 kg) konkurrerer søndag. Talgø vant sølv i fjorårets kadett-EM.

– Vi håper at også Kaja og Tom vil få vist seg fint frem denne helgen, selv om fokuset på dette nivået er å opparbeide seg internasjonal konkurransegjennomføring, sier Jacobsen.