Fra europamester til landslagstrener

Publisert 14.03.2017
Redigert 15.03.2017

Norges Kampsportforbund har ansatt Nina Bansal fra Tveita Taekwondo Klubb som ny landslagstrener i Taekwondo mønster etter at tidligere trener Thomas Jensen har trukket seg

Bansal tiltrer som landslagstrener fra og med 1.januar 2018. Dette fordi Bansal selv fortsatt er aktiv som utøver og ønsker å fokusere på EM i år. I mellomtiden er Fredrik Bjertnæs fra Tveita Taekwondo Klubb engasjert som midlertidig landslagstrener. Han har vært Bansals trener siden 2003 og selv trent taekwondo så lenge han kan huske. Kampsportforbundet ønsker å øke satsningen på taekwondo mønster og har derfor startet et rekrutteringsprosjekt og ansatt Joachim Wien fra Elvebyen Taekwondo Klubb som trener.

Bansals forventning som landslagstrener er høye. Hun sier det først og fremst blir noen store sko å fylle etter Jensen som har vært landslagstrener i 12 år. Allikevel setter hun høye mål også som trener og håper på å få frem flere Europa- og verdensmestre. Med bakgrunn som utøver vet hun at dette kan ta mange år, men ser frem til å bli kjent med og trene de som skal representere Norge i fremtiden. Med sin bakgrunn vet hun også hva som må til som utøver og forventer at landslagsutøverne er villige til å satse 100% i flere år.

Som utøver er Bansal absolutt ikke ferdig. Hun kommer til å satse videre så lenge hun brenner for taekwondo. Hun vil gjerne nå alle sine mål, fortsette å utvikle seg og ikke minst være fornøyd med prestasjonene sine. Et EM-gull er ikke nok for å stille sulten hennes. Jakten på VM-gullet fortsatt tilstede i tillegg til at hun vil jobbe mot flere EM-gull. Bansal presiserer dog at hun ønsker å være en utøver som utvikler seg hele tiden. For kommer detaljene på plass, vil medaljene også komme.