Forståelse og respekt: Besøkte Kukkiwon i Sør-Korea

Publisert 23.08.2017

Taekwondo-VM ble avholdt i Muju i Sør-Korea 25.-30. juni. Under oppholdet i Sør-Korea møtte den norske delegasjonen World Taekwondo Federation. Sammen med seksjonsleder for WTF-taekwondo, Knut Olav Brecke, besøkte president i Norges Kampsportforbund Trond Berg også Kukkiwon under oppholdet.

Norges Kampsportforbund, ved presidenten og seksjonslederen ønsket å benytte anledningen til å besøke Kukkiwon under oppholdet i Sør-Korea i forbindelse med VM i taekwondo. Vi dro derfor fra Muju til Kukkiwon tirsdagen den 27. juni, forteller president Trond Berg.

Formidlet norske forhold

Under besøket til Kukkiwon fikk Berg og Brecke møte flere fra staben i Kukkiwon. De fikk snakket med blant andre General Manager Ko Kwangmum, samt Kwon Daehyun fra Strategy Development Division/International Strategy Section.

– Samtalene med representantene for Kukkiwon var veldig hyggelige og informative, forklarer Berg.

Berg understreker at det var viktig for de norske representantene å formidle hvordan forholdene i Norge har utviklet seg, og hvordan man ser på det fremtidige samarbeidet.

God og løpende kontakt

Berg og Brecke fikk også pratet med generalsekretær Dae-Young Oh og president Hyun-Deuk Oh.

– Samtalene var preget av gjensidig forståelse og respekt. Presidenten inviterte oss i etterkant på en stor lunsj, der han faktisk selv sto for tilberedning av deler av maten. Vi avtalte at vi fortsatt skal ha meget god og løpende kontakt. Vi satte pris på den måten Kukkiwon tok imot oss på og ser frem til å møtes igjen, forteller Berg.

– I etterkant pratet vi også med den som har jobbet svært mye med utviklingen av poomsene våre, professor ved University of Gachon Bong Yi. Vi fikk gjennom dette møtet en del nyttige forklaringer til bakgrunnen for de nye poomsene som nå er utviklet. I etterkant av møtet er vi også gjort oppmerksom på at det vil komme ytterligere endringer, forklarer Berg.