Ekstraordinært styremøte i World Taekwondo avholdt

Publisert 14.05.2020

World Taekwondo hadde tidligere denne uken ekstraordinært styremøte. Møtet var planlagt avholdt i Lausanne, men ble grunnet korona-situasjonen avholdt på nett. I løpet av møtet ble det ble annet bekreftet flere arrangørbyer for mesterskap og stevner i 2021 og 2022.

Møtet ble innledet av World Taekwondos President Chungwon Choue, som påpekte at selv om sitasjonen er utfordrende for alle, gir enhver motgang muligheter. Mer informasjon om møtet finnes på organisasjonens nettsider.

Ønsker kontinuitet

I møtet ble det også understreket viktigheten av å bidra til kontinuitet og stabilitet for utøvere, tilhengere og andre involverte. På bakgrunn av dette ble følgende arrangørbyer for 2021 og 2022 bekreftet:

  • 2021: Kadett-VM arrangeres i Sofia, Bulgaria.
  • 2022: Junior-VM og kvalifiseringsturnering for Youth Olympic Games: Senegal, Dakar
  • 2022: Mønster-VM: Goyang, Korea.
  • 2022: World Taekwondo Grand Prix: Manchester, Singapore

– Det er en fordel for alle at junior-VM er tildelt Dakar, som også er arrangør av ungdoms-OL i 2022. På den måten kan bli bedre kjent med forholdene før ungdoms-OL, sier Dag Jacobsen, sportssjef i Norges Kampsportforbund.

Grand Prix-finalen får G10-status

I tillegg til tildelingen av mesterskap ble det på møtet besluttet at Grand Prix-konkurranser vil få G6-status, mens Grand Prix-finalen får G10-status. VM vil få G14-status.

– Det at man får flere rankingpoeng vil bety at kampen om å få delta i Grand Prix-stevner vil bli tøffere, påpeker Jacobsen.

Neste styremøte for World Taekwondo er planlagt avholdt i Sofia 12. oktober, i forbindelse med junior-VM.

Informasjon vedrørende OL-kvalifisering for Europe

Forrige uke sendte presidenten i World Taekwondo Europe medlemsland vedlagte infoskriv, hvor det opplyses at World Taekwondo Europe arbeider fortløpende med å få arrangert OL-kvalifiseringen for Europa i løpet av 2020. I skrivet understrekes det at World Taekwondo Europe ønsker at alle land skal ha anledning til å delta i kvalifiseringsstevnet. Om dette ikke viser seg å være mulig risikeres videre utsettelse.

I tillegg opplyses det at i forbindelse med VM i Wuxi i 2021 vil World Taekwondo arrangere kongress, og oppfordrer også de kontinentale organisasjonene til å arrangere sine kongresser i denne forbindelse.