Duket for norsk spenning i Taekwondo Grand Prix-finalen

Publisert 30.11.2023

Førstkommende helg samles verdens fremste taekwondo-utøvere til sesongfinale av «eliteligaen» Grand Prix. Stevnet avholdes i Manchester og Richard Ordemann fra Tøyen Taekwondoklubb og fulltidslandslaget deltar i jakten på viktige rankingpoeng til OL-kvalifisering.

Det er kun de 16 beste utøverne i verden i hver klasse som får delta i Grand Prix-finalen. Ordemann som er 8.-ranket i herrenes -80 kg-klasse er dermed en selvskreven utøver i dette selskapet.

Satser alt på OL

Ordemann flyttet i høst til Mallorca hvor han får daglig oppfølging av landslagstrener Juan Antonio Ramos, samt sparringspartnere fra hele verden med VM- og OL-medaljer på CV’en. Flyttingen skjedde med ett mål for øyet: Kvalifisere seg til OL i Paris 2024 – noe han kan klare med direktekvalifisering som topp 5 i verdensrankingen dersom alt klaffer i Grand Prix-finalen.

Du kan følge Richard og verdens beste taekwondo-utøvere på World Taekwondo sin YouTube-kanal, samt kampsportlandslagenes instagram-konto. Herrenes -80 kg-klasse går lørdag 2. desember fra kl 12:00 norsk tid.