Debuterer i Grand Prix

Publisert 31.07.2018

Marie Magnus fra taekwondolandslaget skal neste helg delta i sitt første Grand Prix-stevne. 

Sammen med lagkamerater John Asp og Richard Ordemann reiser Marie Magnus til Moskva neste uke og skal konkurrere lørdag 11. august i klassen -57 kg. For Bergensjenta blir dette første erfaring med et Grand Prix-stevne, altså tøff motstand fra verdens beste utøvere. For å kvalifisere til stevnet må man være ranket blant topp 32 i sin klasse på verdensbasis. Det er i år sjette gang World Taekwondo Grand Prix series arrangeres. Det er også første gang Grand Prix består av fem konkurranser, der det kommende stevnet i Moskva er årets andre stevne. Tidligere har Grand Prix være fire årlige stevner, laget som et homogent system for kvalifisering til de olympiske leker. 

Godt forberedt

Vår kvinne kommer ikke uforberedt til Russland. Forrige uke var Marie og resten av laget i Manchester på treningsleir for å sparre med det britiske laget. Dette ble en god oppkjøring for de norske utøverne. Marie imponerte også tidligere i år med å ta en sølvmedalje i Luxemburg Open hvor hun elegant kjempet seg frem til finalen der hun møtte nummer fem på rankinglisten, Marija Stetic og måtte se gullmedaljen ryke. I EM vant Marie sin første kamp mot Moldova, men møtte en for sterk polakk i andre runde. Det er likevel ingen tvil om at landslagsjenta har noe å gjøre blant stjernene i Grand Prix.

Også sportssjefen har tro på de norske utøverne

– Grand Prix-stevnene er en fantastisk arena for våre landslagsutøvere å få målt krefter mot de aller beste utøverne i verden. Dette er uvurderlige erfaringer å ta med seg frem mot det store målet, nemlig OL i Tokyo 2020. Det er svært gledelig at flere av våre fulltidsutøvere nå tar turen til Moskva, sier sportssjef Dag Jacobsen.

Han presiserer også at det er langsiktig arbeid som har fått de norske utøverne til dagens nivå.

Nordmenn i aksjon

Marie Magnus deltar i klassen -57 kg og konkurrerer lørdag 11.august.

John Asp deltar i klassen -80 kg og konkurrerer søndag 12.august.

Richard Ordemann deltar i klassen -80 kg og konkurrerer søndag 12.august.

Marie har nylig kommet hjem fra treningsleir i Manchester og er klar for å kjempe mot verdenseliten.

 

Vi ønsker lykke til!