Best i Norden – Best i Norge?

Publisert 19.11.2014
Redigert 28.07.2015

Lørdag 22.november arrangeres Norgesmesterskap i Taekwondo i Mjøndalen. Det forventes store prestasjoner og mye idrettsglede. Nordiske mestre i grenen mønster, Nina Bansal fra Taekwondo Team Heimdal og Joachim Wien fra Hwa Rang Team Drammen, er blant gullkandidatene. Rehman Moghal (40) fra Grorud taekwondoklubb har fått dispensasjon fra Knockoutforskriftene, slik at han nå er med i kampen om sin fjerde Kongepokal.

Det er i Mjøndalshallen det skjer kommende lørdag. Det skal konkurreres om Norgesmestertitler og Kongepokal i en av verdens mest utbredte idretter, taekwondo. Mer enn 165 deltakere fra hele landet skal delta i mesterskapet der det konkurreres i grenene mønster og kamp.

Jakten på NM-gullet

Nina Bansal fra Oslo og landslagskollega Joachim Wien fra Drammen ble tidligere i år Nordiske mestre i taekwondo da de slo alle motstanderne i grenen mønster. Fra før har landslagsutøverne mange NM-medaljer å vise til. Bansal og Wien har blitt Norgesmestre henholdsvis seks og åtte ganger tidligere. I Mjøndalen går de for gull igjen.

Ingen tvil om at disse utøverne har fått god oppvarming med flere internasjonale medaljer, gull i nordisk mesterskap og god innsats i VM i Mexico tidligere i år

– I tillegg til å gå individuelle mønstre skal vi gå mix par på lørdag. Det er første gang vi gjør det i NM, sier Nina Bansal, som gleder seg til mesterskapet i Mjøndalen.

Forbilder

NM handler ikke bare om å ende opp med gull rundt halsen, men er en arena for å vise idretten fra sin beste side. Mange ser opp til eliten

– Landslagsutøvere som Nina og Joachim er med på å vise yngre og mer uerfarne utøvere hva som er mulig med mye trening og god innsats. De er klare forbilder for mange, sier sportssjef i Norges Kampsportforbund, Dag Jacobsen.

Hard kamp om Kongepokalen

I tillegg til mønster skal det konkurreres i kamp, der seniorklassen går fullkontakt. Det skal kjempes om Kongepokalen.

En liten Norgesnyhet er at Rehman Moghal (40) fra Grorud taekwondoklubb har fått dispensasjon fra Knockoutforskriftene, slik at han nå er med i kampen om sin fjerde Kongepokal. Moghal har ikke fått lov til å konkurrere fullkontakt i Norge på seks år, men ble nordisk mester i år på Island.

Den koreanske ambassadøren vil være til stede og dele ut egne priser til utøvere i juniorklassene. Mye action og høyt prestasjonsnivå er stikkord for lørdagens mesterskap som arrangeres av Norges Kampsportforbund og Chon-ji Team Hokksund.

 

Program NM Mjøndalshallen 22.november

Kl.09.00-09.30: Stevnestart med innmarsj

Kl.09.30-12.30: Innledende kamper og mønster

Kl.13.00-16.00: Kvartfinaler/Semifinaler/Finaler

Kl.16.00-17.00: Premieutdeling

 

16792