Historisk norsk bronse i kadett-EM

Publisert 07.09.2016
Redigert 12.09.2016

Amilie Brevik (13) fra Trondheim deltok som eneste norske utøver, og tok med en bronsemedalje hjem fra kadett-EM i taekwondo i Romania.

Bronsemedaljen blir den første norske medaljen i et kadett-EM i taekwondo noen sinne. Først slo Trondheimsjenta Piadora Loncaric fra Slovenia 11-8 i innledende kamp, for deretter å slå hviterussiske Alena Siamak 8-6. I kvartfinalen møtte hun Italienske Erika Coppola. Det ble en jevn kamp som Amilie til slutt vant 1-0. I semifinalen ventet Ester Asensio Rodriguez fra Spania. Dessverre ble den spanske jenta litt for sterk og Amilie måtte gi tapt 16-2, og tok dermed en bronsemedalje.

Amilie som til daglig trener i Tong-Ir taekwondo klubb var eneste norske utøver som kvalifiserte seg til Europamesterskapet som ble arrangert i Bucuresti i Romania. I overkant av 400 utøvere konkurrerte mesterskapet og i Amilies klasse var det utøvere fra 24 ulike nasjoner som kjempet om medaljene.

Vi gratulerer Amilie med prestasjonen!

___________________________________________

Amilie Brevik (13) fra Trondheim deltar som eneste norske utøver i kadett-EM i taekwondo i Romania denne uken.

EM for kadetter arrangeres denne uken i Bucuresti i Romania og 400 utøvere er på plass for å kjempe om medaljene. Mesterskapet foregår 8.-11.september.

Amilie Brevik var den eneste fra Norge som klarte kvalifiseringskravene til EM. Hun har i år blant annet bronsemedalje fra Holland Open og sølvmedalje fra Østerrike Open, i tillegg til to gull fra Norgescup i taekwondo.

Til daglig trener Amilie i Tong-Ir Taekwondoklubb i Trondheim, og med seg til Romania har hun sin coach og far, Knut Brevik. Amilie konkurrererer i klassen -51 kg. og skal representere Norge lørdag 10. september.

amilie

Vi ønsker Amilie lykke til!