WKF: Nye konkurranseregler fra 2022

Publisert 25.05.2021

WKF skulle opprinnelig innføre nye konkurranseregler fra 2021. Grunnet korona-pandemien er disse blitt utsatt til 2022.  

– Målsettingen er å samle de beste karateutøvere på kadett-, junior- og seniornivå i verden til en serie med åpne konkurranser, for å øke interessen for karate for publikum og media. Dette er et bra tiltak for å profesjonalisere idretten, men det har dessverre en bakdel: Utøvere og klubber må delta på flere konkurranser for å samle rankingpoeng for å kunne delta i Premier League, noe som gir økte kostnader, sier sportssjef Dag Jacobsen i Norges Kampsportforbund.

Planen er at det i 2022 skal gjennomføres 5 Premier League-stevner, 3 Serie A-stevner og 4 Youth League-stevner. I tillegg kommer nordisk mesterskap, junior-EM, senior-EM, junior-VM, og World Games.

Premier League:

Premier League er den mest prestisjefylte konkurransen for seniorutøvere, med TV sendinger og pengepremier. Innledende konkurranser gjennomføres på fredag og lørdag, mens alle finaler arrangeres søndag.

I Premier League-stevner åpnes det for maksimalt 32 utøvere pr. klasse. Påmelding vil gjennomføres i tre faser:

  • I første fase er påmeldingen åpen en uke. Kun NKF kan melde på utøvere som er ranket mellom 1 og 32.
  • I andre fase er påmeldingen åpen en uke. Kun NKF kan melde på utøvere som er ranket mellom 34. og 64. plass.
  • I tredje fase er påmeldingen åpen i 2 uker for utøvere som er ranket mellom 64. og 100. plass.

A-stevner:

A-stevner er en konkurranse for seniorutøvere som vil samle seg poeng for å kunne delta i Premier League. Maksimalt kan det delta 96 utøvere pr. klasse. Utøvere som er ranket mellom 1 og 32 plass kan ikke delta i A-stevner. Det vil være åpen påmelding, som starter tre måneder før konkurransen starter.

Youth League:

Youth League-stevner er en åpen konkurranse for kadetter og juniorer, med maksimalt 96 utøvere pr. klasse. Påmelding gjennomføres i to faser:

  • Første fase: Påmelding gjennomføres av NKF. NKF kan kun melde på 1 utøver pr. klasse.
  • Andre fase: Åpen påmelding.