Regional karate-satsing

Publisert 14.08.2017

Norges Kampsportforbund og landslagsledelsen har sammen evaluert opplegget rundt landslagsstammen, og kommet frem at nåværende organisering ikke har hatt ønsket effekt. Vi har derfor sett oss nødt til å nedlegge landslagsstammen og tenke nytt vedrørende organisering, slik at utøvere skal kunne få best mulig tilbud, og anledning til å realisere sitt potensiale.

Fulltidslaget vil bestå i nåværende form, og vil fra i dag hete landslag. Norges Kampsportforbund ønsker også å etablere et rekrutteringslag. Dette laget vil bestå av utøvere som befinner seg på et nivå hvor man har nytte av treningen med landslaget, og også kan bidra til at landslaget kan utvikle seg videre. Disse utøverne blir spesielt invitert til treninger, internasjonale samlinger o.l. av landslagsledelsen. Nærmere info vil i løpet av kort tid sendes ut til de som er tatt ut til rekrutteringslaget.

Regional satsing

Utøvere som ikke er tatt ut til rekrutteringslaget skal selvfølgelig også kunne satse videre, da på et nivå som passer deres utviklingsstadium bedre. Dette foregår enten i egen klubb eller i regionen. Norges Kampsportforbund har valgt ut en regiontrener for hver region. Regiontreneren vil være ansvarlig for å følge opp utøverne i regionen tettere, samt gjennomføre regionsamlinger. Målet er å utvikle utøvere slik at disse på sikt kan bli en del av rekruteringslaget eller landslaget. Vi ønsker at også utøvere i rekrutteringslag deltar i regionale aktiviteter, og anbefaler alle å delta i de regionale satsingene.

Kan kvalifisere seg til EM og VM

Uavhengig av deltagelse i regionopplegg eller på rekrutteringslaget, kan man kvalifisere seg til EM og VM via poengsystem. Poengsystemet er forklart i videoene i nedenstående linker.

For å kunne bli evaluert må man som utøver delta på internasjonale evalueringsstevner. I denne forbindelse vises det til nedenstående terminliste. Oppdaterte versjoner av denne vil i fremtiden publiseres på kampsport.no under toppidrett – karate.

Vi minner om at etter deltagelse på stevner må det fylles ut stevneskjema. Skjemaet sendes til raik@kampsport.no. Skjemaet finner du nederst på siden, samt under toppidrett – karate.

Jobber for økt interesse og økt nivå

– Regiontrenerne er nøytrale trenere ansatt i NKF for å jobbe sammen med klubbene og utøvere i regionen for å øke interessen og nivået for konkurranseaktiviteten, sier Raik Tietze, utviklingskonsulent i Norges Kampsportforbund.

Det vil bli organisert fire regionale samlinger per år. Steder for samlingene bestemmes i samarbeid med klubbene, men basen er bostedet for regiontrenere.

– I tillegg vil det avvikles to nasjonale samlinger (rikssamlinger), hvor alle regionutøvere skal møtes, trene sammen og gjøre hverandre bedre. Den første rikssamlingen arrangeres allerede 2. og 3. september, forklarer Tietze.

For ytterligere informasjon, spørsmål og interesse kan utviklingskonsulent Raik Tietze i administrasjonen kontaktes på epost raik@kampsport.no. Regiontreneren som er ansvarlig for ditt område kan også gjerne kontaktes.

Regiontrenere er:

Bettina Alstadsæther med base i Stavanger

Cato Bruarøy med base i Bergen

Ronny Olsen med base i Mo i Rana

Arild Lund med base i Oslo

Ytterligere informasjon: