Polish Open: Viktig oppkjøring til nordisk mesterskap

Publisert 13.10.2021

Internasjonal konkurransevirksomhet har de siste par månedene blitt gjenopptatt med stor suksess også for kampsportutøvere. Denne helgen deltar 1400 karate-utøvere i det åpne polske mesterskapet, som arrangeres i Bielsko-Biała.

Over 50 norske utøvere deltar i dette store stevnet, inkludert utøverne på det norske landslaget. Konkurransene starter fredag 15. oktober, og avsluttes med finaler søndag 17. oktober. Du kan følge vår dekning av stevnet på Instagram-kontoen kampsportlandslagene.

Du kan også følge resultatene gjennom helgen på Sportdata.

Gylden mulighet for yngre utøvere

Et stort antall fulltidsutøvere fra landslag verden over, med medaljer fra både EM og VM, er påmeldt til Polish Open.

I løpet av det siste tiåret har Polish Open vokst fra en liten turnering for barn og ungdom, til en av de største karateturneringene i Europa, forteller Pawet Pottorzecki, presidenten i det polske karateforbundet.

– Denne konkurransen er en flott test for de mer erfarne og ambisiøse utøverne før verdensmesterskapet, som vil finne sted i november i Dubai. For de yngre deltakerne, som ikke enda har VM for sin hovedmålsetting, er stevnet en gylden mulighet til å teste sine ferdigheter mot de beste konkurrentene i verden, forteller Pottorzecki.

Viktig forberedelse til nordisk

For våre norske deltakere er dette stevnet en viktig del av forberedelsen til nordisk mesterskap neste måned.

– Som tidligere informert om er Polish Open ett av evalueringsstevnene for nordisk, og landslagsledelsen vil derfor følge stevnet nøye. Vi ser frem til å følge alle norske utøvere gjennom helgen, og ønsker alle deltakere lykke til med sine kamper, sier Dag Jacobsen, sportssjef i Norges Kampsportforbund.

PS! Norge er ikke kun representert på utøversiden i Polen denne helgen – hoveddommeren for stevnet er norske Robert Hamara. Hamara er medlem av WKF Referee Commission, og jobber også som arrangementskonsulent i administrasjonen i Norges Kampsportforbund.