Norske karateutøvere til Østerrike

Publisert 15.10.2015

Denne helgen reiser flere norske karateutøvere til Salzburg i Østerrike for å delta i Premier League-stevne og kjempe om viktige rankingpoeng.

For karate internasjonalt har det blitt innført Premier League, som hvert år består av opptil ti konkurranser hvor de beste i verden kommer for å kjempe om pengepremier og viktige rankingpoeng. Sportssjef i Norges Kampsportforbund, Dag Jacobsen, mener rankingpoeng nå er viktigere enn noen gang

– Dette med rankingpoeng vil bare bli mer viktig nå som karate har blitt tatt opp som OL-idrett. Rankingpoeng vil få stor betydning for OL-kvalifiseringen, sier sportssjefen.

Tre av de norske deltakerne, Bettina Alstadsæther, Gitte Brunstad og Lotte Andersen, tok individuelle medaljer under forrige helgs konkurranse i Berlin, sammen vant de også lagkonkurransen og kunne reise hjem med gull. I helgen skal de igjen i aksjon i Salzburg denne helgen. Stavangerjentene Alstadsæther og Andersen har ikke ligget på latsiden mellom konkurransene, men deltatt på en treningssamling i Linz, Østerrike, som en oppkjøring til Premier League-stevnet. Treneren på leiren er dyktig og har blant annet trent det østerrikske jentelaget til to sølv i European Games og to gull i EM i år.

Følgende norske utøvere stiller i Østerrike :
Balder Hjerpaasen, Bærum kampsportklubb, herrer – 67 kg
Julie Kristin Karadsh, Bærum kampsportklubb, kvinner – 61 kg
Nora Evensen, Bærum kampsportklubb, kvinner – 68 kg
Bettina Alstadsæther, Stavanger karateklubb, kvinner -61 kg
Lotte Andersen, Stavanger karateklubb, kvinner +68 kg
Gitte Brunstad, Mizuchi Karateklubb, kvinner -68 kg

Fra treningssamling i Linz i Østerrike.

Fra treningssamling i Linz i Østerrike.

Relaterte linker

Dobbelt karategull i Berlin