Andrine Hilton kjempet seg frem til bronsefinale i Paris

Publisert 26.01.2018
Redigert 29.01.2018

Landslagsutøver Andrine Hilton kjempet seg i helgen helt frem til bronsefinalen i den nye utgaven av Premier League, det internasjonale forbundets eliteserie.

– Dette var en veldig god prestasjon av Andrine, som hadde sin debut i Premier League-sammenheng i Paris for kun ett år siden, etter at hun ble tatt opp på fulltidslandslaget. Andrine viser fin utvikling og form i godt samarbeid med både landslagstrener Wayne Otto og utøverne hun har rundt seg. Dette lover bra for det kommende junior-EM i Russland neste helg, sier Raik Tietze, utviklingskonsulent i Norges Kampsportforbund.

Rekvalifiserte seg til bronsekampen

Andrine Hilton startet turneringen på best mulig vis og vant den første kampen 3-2 mot Sanja Cvrkota fra Serbia. Dessverre tapte hun den neste kampen knepent 1-0 mot sterke Alizee Agier fra Frankrike. Den franske jenta kjempet seg helt til finalen, og dette innebar at Hilton fikk rekvalifisering og dermed muligheten til å komme til bronsefinalen.

I rekvalifiseringskampene vant Hilton den første kampen 3-0 mot Monika Stefanovska fra Makedonia. Fremgangen fortsatte også i neste runde, hvor hun vant 2-0 mot Aissa Faten fra Tunisia vant hun 2-0.

Glapp i siste sekund

I bronsefinalen fikk Hilton en svært god start, og ledet kampen mot motstander Christina Vizcaino Gonzalez fra Spania hele veien. Stillingen var 2-0 mot slutten av kampen, hvor Hilton dessverre gjorde en feil og derfor ble disket.

– Bronsefinalen var en spennende og jevn kamp, og en kamp som Andrine med mer erfaring kunne ha vunnet. Det er svært gledelig å se fremgangen hennes, og det blir spennende å følge henne fremover, sier Dag Jacobsen, sportssjef i Norges Kampsportforbund.

Kun kvinner er kvalifisert

Etter at karate kom på OL-programmet i forbindelse med Tokyo-OL i 2020 har det vært en markant økning i antall utøvere som vil delta i internasjonale stevner, inkludert Premier League – det internasjonale karateforbundets eliteserie. Forbundet har derfor fra i år innført nye kvalifiseringskrav: Nå må man være ranket blant de 50 beste i verden for å kunne delta.

– Foreløpig er det bare kvinner fra Norge som er kvalifisert til Premier League-stevner – totalt fire norske kvinner har høy nok ranking og er dermed gjennom nåløyet. Gitte Brunstad er for tiden dessverre skadet og deltok dermed ikke i Paris, men i tillegg til Andrine Hilton deltok også Stavanger-kvinnene Lotte Andersen og Bettina Alstadsæther. Vi er svært glade for å ha tre kvinner kvalifisert til et stevne på dette nivået, sier sportssjef Dag Jacobsen i Norges Kampsportforbund.

Bettina Alstadsæther gikk også en god kamp i Paris: Alstadsæther ledet 4-1 mot verdensmesteren Giana Lofty fra Egypt, men tapte dessverre til slutt 6-5. Lotte Andersen tapte sin første kamp 2-0 mot Maria Garcia Torres fra Spania.