Karate på programmet for ungdoms-OL 2022

Publisert 04.12.2019
Redigert 12.12.2019

IOC annonserte nylig at karate inkluderes på programmet for ungdoms-OL i Dakar i 2022. – Vi er svært glade for at karate er inkludert også denne gangen, og har en målsetting om at Norge skal klare å forsvare gullet vi tok ved Annika Sælid i ungdoms-OL i Argentina i 2018, sier Dag Jacobsen, sportssjef i Norges Kampsportforbund.

Også det internasjonale karate-forbundet mottok informasjonen om at karate er inkludert på programmet med stor glede.

–  Ungdoms-OL er det viktigste idrettsarrangementet for ungdom, og deltakelse i arrangementet gir oss enda en mulighet til å vise frem våre verdier på den olympiske arenaen, sier Antonio Espinós, president i det internasjonale karate-forbundet, i en pressemelding.

Ønsker fortsatt deltakelse i OL på seniornivå

Jacobsen gir honnør til det internasjonale karate-forbundet for at karate er inkludert på programmet.

– Karate er med på OL-programmet i Tokyo neste år. Dette er første gang denne idretten er på OL-programmet for senior-utøvere, og det internasjonale karate forbundet har jobbet knallhardt for å beholde idretten på OL-programmet også etter Tokyo. Det at karate er på programmet for de neste ungdoms-lekene er et flott signal, og en fin mulighet for å få vist frem idretten i OL-sammenheng. Det vil også bidra til prestasjonsutviklingen til utøvere verden over, påpeker Jacobsen.

Videreutvikling av ungdoms-OL

IOC-president Thomas Bach fremhever i IOCs pressemelding det ungdommelige ved det annonserte programmet for ungdoms-OL.

– Programmet er ungdommelig og kjønnsbalansert, og viser at IOC fortsetter å utvikle ungdoms-OL, som vil inkludere over 4500 utøvere.

Ungdoms-OL arrangeres fra 21. oktober til 15. november 2022. Datoene for karate er ikke fastsatt enda. Denne gangen er antall deltakere utvidet fra åtte til tolv deltakere per vektklasse.

Emne: ,