Fullkontakt: Vellykket Norgescup i e-kata avholdt

Publisert 21.04.2021
Redigert 18.03.2022

Fullkontakt-komiteen i karate-seksjonen gjennomførte sitt første Norgescup-stevne i e-kata 10. april. Tromsø Karateklubb ble beste klubb med syv medaljer. 

Alle resultater, samt innsendte konkurrasebidrag, finner du i Sportdata.

Totalt deltok 29 utøvere fra 6 klubber i stevnet – vi gratulerer alle deltakere med flotte prestasjoner!

Arrangert på én dag

Stevnet ble arrangert over én dag, noe som viste seg å fungere fint. Pilotstevnet fullkontaktkomiteen arrangerte tidligere i år gav verdifull erfaring, forteller Torbjørn Amundsen, leder for grenkomiteen og stevnesekretariatet.

-På pilotstevnet la vi opp til at utøverne skulle laste opp video for første runde, og etterhvert som vinnerne i kampene ble kåret, og Sportdata ble oppdatert, fikk utøverne en halv time på seg til å spille inn og laste opp neste kata. Dette førte til stress og tekniske utfordringer for både utøver og de personene som bistod med filming og opplastning.

Denne gangen ble dagens e-stevne kode gjort tilgjengelig i Sportdata fra morgenen av. Deretter fikk utøverne tid frem til klokken 12 på å spille inn det antall kataer man maksimalt kunne komme til å gå, dersom man gikk hele veien til finale eller bronsefinale. Dermed fikk utøverne en ganske konsentrert økt på morgenen, og så var de ferdige med sitt. Dommerne satt sammen på Teams, hvor de så kamp for kamp sammen, og deretter stemte frem vinneren.

Teknisk sekreteriat

I tillegg hadde komiteen etablert et «sekretariat» som satt sammen med dommerne, registrerte vinnere etterhvert, og også sendte ut oppdateringer i en felles chat. De som var teknisk ansvarlig for opplasting av kataene kunne da sitte hjemme i ro og mak og laste opp, dersom deres utøvere gikk videre til neste runde. Dersom de hadde tekniske utfordringer, tok de disse i chatten. Ofte viste det seg at hjelpen kom fra en av de andre klubbenes coacher, forteller Amundsen.

– Rammene for utøverne som deltok var ganske ulik, avhengig av hvor de befant seg i landet. Flere av klubbene hadde tilgang på dojo og kunne gjennomføre opptak i gode og vante omgivelser, mens andre, hvor smittevernreglene var strengere, måtte gå kata hjemme i stuen, på terrassen utenfor huset, eller på en brygge ved hytta. Dette kan nok ha påvirket litt,- det er ingen tvil om at det kan være vanskeligere å gå en god kata i fire varmegrader og sterk vind ute, men utøverne var allikevel fornøyde.

Evalueringen etterpå viste at dommerne som deltok så noen forbedringspunkter på organiseringen av selve bedømmingen, men tilbakemeldingen fra coachene var entydig positiv.

– Dette blir modellen – med noen små forbedringer – også ved neste stevne, og vi gleder oss allerede, avslutter Amundsen.

Neste stevne arrangeres 29. mai

Norgescup 1-stevnet var en del av en serie på fire planlagte stevner i løpet av året. Norgescup 2 i e-kata arrangeres 29. mai. Påmeldingsfrist er 23. mai. All info om stevnet finner du i vår stevnekalender.

– Vi er glade for at også fullkontakt-komiteen ønsker å satse på e-stevner gjennom 2021, og håper dette blir et populært tilbud for utøvere landet over. Vi vet at utøvere også savner fysiske stevner, men håper allikevel klubber og utøvere vil støtte oppunder dette initiativet, som ekstra motivasjon i treningshverdagen, sier Vegard Henriksen, arrangementssjef i Norges Kampsportforbund.