Fullkontakt: Fire e-stevner i 2021

Publisert 11.12.2020

Fullkontakt-komiteen i karate-seksjonen gjennomførte sitt første e-stevne i november 2020. Erfaringene fra teststevnet var positive, og grenkomiteen ønsker derfor nå å arrangere fire nye e-stevner neste år.

Fullkontaktkomiteen vedtok denne uken å arrangere fire e-stevner i kata i løpet av 2021. Datoer for stevnene er ikke endelig fastsatt, men man tar sikte på å avholde to stevner per halvår; i februar, april, september og oktober.

All praktisk informasjon om stevnene vil publiseres i vår stevnekalender så snart den foreligger.

Viktige erfaringer

Etter andres gode erfaringer med e-stevner i korona-perioden ønsket også fullkontakt-komiteen å gjennomføre et teststevne. Konkurransen ble gjennomført på én og samme dag.

Stevnet var et mindre teststevne, hvor 25 utøvere fra 4 klubber deltok. komiteleder Torbjørn Amundsen melder om at man tok med seg gode erfaringer som vil komme til nytte når det skal arrangeres nye stevner neste år.

– I det store og det hele var stevnet vellykket, også når vi evaluerte det fra arrangørsiden i etterkant. Vi lærte mye som vi vil ta med oss videre til de kommende stevnene. Det viktigste for oss var å forsikre oss om at vi kan gjennomføre et e-stevne på én dag – dette kommer til å bli modellen også i fortsettelsen.

Kåring av sammenlagtvinner

Stevnene blir arrangert etter Norgescup-modellen – deltakerne vil samle poeng basert på plassering i hvert stevne, og det vil deretter kåres en Norgescup-vinner i hver klasse etter siste stevne.

– Vi er glade for at også fullkontakt-komiteen ønsker å satse på e-stevner neste år, og håper dette blir et populært tilbud for utøvere landet over. Vi vet at utøvere også savner fysiske stevner, men håper allikevel klubber og utøvere vil støtte oppunder dette initiativet, som ekstra motivasjon i treningshverdagen, sier Vegard Henriksen, arrangementssjef i Norges Kampsportforbund.