En dommeravgjørelse unna EM-medalje

Publisert 14.05.2018

En femteplass ble beste resultat da norske utøvere deltok i EM i Serbia denne helgen.

Bettina Alstadsæther var med i medaljekampen i klassen -61 kg i Europamesterskapet etter å blant annet ha slått VM-vinneren fra Østerrike. I semifinalen måtte Stavangerjenta se seg slått av en ukrainer, men var klar for bronsefinale. Etter gode prestasjoner fra den norske jenta sto stillingen 2-2 ved endt kamptid og det ble norsk tap etter dommeravgjørelse. En sterk femteplass til Alstadsæther som ønsker å kvalifisere seg til OL i 2020.

Kampsportforbundets sportssjef lar seg imponere, men mener det fremdeles er en vei å gå for de norske utøverne

– Det å kjempe om en medalje i karate-EM krever prestasjoner. Vi må ikke glemme at denne idretten utøves av 95 millioner mennesker verden over. Helgens innsats er et bevis på at Norge har store muligheter til å kvalifisere seg til sommer-OL i Tokyo 2020, sier Dag Jacobsen som presiserer at han som sportssjef ikke kan være fullstendig fornøyd før nordmennene troner øverst på pallen.

Sist Norge vant medalje i kvinneklassen i et Europamesterskap var i 1991 når Janne Iversen vant sølvmedalje. Dessverre holdt det ikke helt inn for de norske utøverne denne gangen.

For de øvrige norske deltakerne i mesterskapet ble det ikke snakk om noen medaljekamp, siden de røk på tap i innledende kamper. Andrine Hilton fikk en ekstra sjanse da hun fikk rekval, men måtte se seg slått av en sterk spanjol.

Det satses stort på karate internasjonalt og nasjonalt etter at det ble klart at karate står på OL-programmet i Tokyo – Sammen Mot Tokyo 2020