Krav om trenerutdanning: Husk påmelding til trener 2, del 2

Publisert 26.05.2021
Redigert 27.05.2021

Vi minner om krav til gjennomført trenerutdanning. 29.-30 mai arrangeres trener 2, del 2. Husk påmeldingsfristen 28. mai.

Ved behov for kurs utover de som allerede er fastsatt kan klubbene også bestille kurs fra administrasjonen, slik at kravene om lisensierte trenere per klubb kan innfris.

Alle planlagte kurs, inkludert trener 2-kurset i mai, finner du i forbundets kurskalender. Kalenderen oppdateres fortløpende med eventuelle tillegg og endringer.

Utsatte kravet i to år 

Det er tidligere vedtatt krav om at én person skal ha trenerlisens i klubber med flere enn 50 medlemmer eller der flertallet av medlemmene er barn og unge. Kravet for å oppfylle/få tildelt trenerlisens er gjennomført og godkjent trener 1- eller 2-utdanning etter 2007. 

Kravet skulle opprinnelig tre i kraft 1. januar 2020, men forbundsstyret utsatte på sitt møte i desember kravet til 1. januar 2022.

Mulighet for å bestille kurs

Hvis din klubb ikke har anledning til å delta på noen av de planlagte kursene, er det mulig å bestille kurs gjennom administrasjonen. Vi oppfordrer klubber i lokalmiljøet til å samarbeide om bestilling på trenerkurs, og til å ta kontakt med administrasjonen for å få bistand i prosessen med å innfri kravene.

Alle klubber som i dag ikke innfrir kravene vil bli kontaktet av administrasjonen i januar 2020. Ved spørsmål vedrørende kravene, hvorvidt disse er innfridd, eller henvendelser vedrørende bestilling av kurs, kan administrasjonen kontaktes på post@kampsport.no

Viktig også for talentutvikling

En av forbundets utfordringer innen talentutvikling er å få klubbtrenere til å ta trenerutdanning.

– Norges Kampsportforbund oppfordrer alle klubber til å gjennomføre trenerutdanningen. Dette er viktig for å kunne tilby unge utøvere, enten de trener for mestringens skyld, eller har et ønske om en toppidrettskarriere, den støtten de trenger, avslutter Jacobsen.

Les mer om toppidrettssatsingen i Norges Kampsportforbund her.