Olympiatoppen med revidert utviklingsfilosofi

Publisert 10.06.2022

Olympiatoppen har den siste tiden revidert sin filosofi rundt utvikling av utøvere. Utviklingsfilosofiens funksjon er som et bakteppe for utvikling av morgendagens toppidrettsutøvere innen de ulike idrettene. Kampspsportforbundets utviklingsfilosofi er bygget på OLT sin filosofi.

– Når det gjelder talentutvikling må det kontinuerlig jobbes med høy kvalitet og kompetanse for å utvikle morgendagens toppidrettsutøvere. Dette arbeidet må foregå i nært samspill med utøver, foresatt, klubb og idretten gjennom Olympiatoppens regionale avdelinger og et nasjonalt nettverk av offentlige og private toppidrettsgymnas. NKF har i tillegg et samarbeid med Wang Toppidrett, forteller Dag Jacobsen, sportssjef i Norges Kampsportforbund.

Les mer om samarbeidet med Wang HER.

Kontrollert utvikling

Videre er det viktig at man finner balansen mellom det å skape et godt konkurransemiljø og dette med kontrollert utvikling. Det er klar sammenheng mellom at man blir litt god ved å øve lite og at man blir veldig gode ved øve mye.

Mestring skapes i klubben slik at det er viktig at klubbene har et godt styresett og at klubben har trenere med trenerkompetanse.

Det har blitt uttrykt et spesielt fokus rundt dette med unge utøveres skjermtid og bruk av digitale plattformer. Treningsmiljøet bør sette opp retningslinjer når det gjelder dette, men samtidig ta i bruk de digitale mulighetene til læring og kommunikasjon.

Olympiatoppen legger vekt på langsiktighet og man en utviklingstrapp. Kampsportforbundet har laget en utviklingstrapp som alle idretter og klubber kan ta i bruk. Se utviklingstrappen her.

 

Les saken om Olympiatoppens utviklingsfilosofi her:
https://olympiatoppen.no/nyheter/2022/oppdatert-utviklingsfilosofi-fra-olympiatoppen/