E-kurset for kamplederne som dømmer fullkontaktskamper er endelig ferdigstilt!

Publisert 29.06.2023
Redigert 25.07.2023

Vi er glade for å kunngjøre at e-kurset for kamplederne som dømmer fullkontaktkamper nå er fullstendig ferdigstilt!

Dette kurset er av avgjørende betydning for alle som ønsker å bidra til å sikre trygghet og ansvarlighet innen vår kampsport.

Ifølge forskriftene om sikkerhetsbestemmelser i henhold til lov om organisert kampsport, som tillater knockout, kreves det at kampansvarlige ledere har dokumentert kunnskap om kampaktiviteten, er kjent med symptomer og konsekvenser av hodeskader, og er klar over skaderisikoen knyttet til tillatte kampteknikker.

Dette kurset gir deg den nødvendige kunnskapen for å bli en dyktig kampleder. Ettersom denne regelen i loven gjelder for flere idretter innen forbundet (taekwondo, karate, wushu, muaythai og MMA), har forbundet utviklet et felles e-kurs om symptomer og konsekvenser av hodeskader, som alle dommere som skal dømme fullkontaktkamper må gjennomføre.

Kurset består av fire moduler, hvor kun én modul er obligatorisk og må fullføres. De andre modulene er valgfrie fordypningsmoduler for de som er interessert. Alle deltakere må obligatorisk fullføre Del 1, som omhandler kampsport og hodeskader.

Når en deltaker har fullført den obligatoriske modulen og bestått prøven, vil vedkommende motta et diplom og en godkjent kompetanse som vil bli registrert på idretts-CV-en deres. Dommerlederen for idretten vil også få en oversikt over hvilke dommere som har gjennomført kurset.

Vi anbefaler sterkt at dere melder dere på kurset så snart som mulig. Det er både lærerikt og spennende, og vil gjøre dere til bedre kampledere.

Kurset kan du ta her