Hold deg skadefri!

Publisert 01.09.2021

Er du taekwondo-utøver, og interessert i å lære mer om hvordan du kan holde deg skadefri? Eller holder du på med en annen idrett, og er på utkikk etter skreddersydde skadeforebyggingsprogrammer? Da kan du ta en titt på skadefri.no, eller laste ned skadefri-appen, som i dag relanseres!

Vil du i størst mulig grad unngå kjipe idrettsskader og prestere best mulig? Gjør som alle OL-utøverne i Beijing 2022, -installer Skadefri appen på din mobil. Last ned Skadefri i App Store eller Google Play.

Skadefri er et prosjekt underlagt Senter for idrettsskadeforskning. Nettsiden skadefri.no er laget for å gjøre kunnskapen om idrettsskader og deres forebygging lett tilgjengelig. Her finner utøvere programmer og øvelser som er skreddersydd for skadeforebygging.

Norges Kampsportforbund er svært stolte over å ha bidratt til prosjektet: Tidligere fulltidsutøver på taekwondo-landslaget, Marie Magnus, viser på nettsiden og prosjektets app hvordan du som taekwondo-utøver kan holde deg skadefri.

Ny utgave

I nært samarbeid med den internasjonale olympiske komité (IOC), har Senter for idrettsskadeforskning gleden av å lansere en helt ny utgave av appen Skadefri.

– I appen finner du skadeforebyggende og prestasjonsfremmende øvelser for 56 ulike idretter og 6 ulike kroppsdeler. Du kan lage egne treningsprogram på tvers av alle idretter og kroppsdeler, eller bruke våre allerede ferdige oppvarmingsforslag, med idrettsspesifikke øvelser som gjør deg så godt rustet til trening som mulig og klar til å yte maksimalt under kamp og konkurranse, skriver Skadefri i en pressemelding i forbindelse med relanseringer.

Lag eget treningsprogram!

Alle øvelser presenteres ved videoer og korte beskrivelser av hvordan du utfører øvelsen riktig. Øvelsene viser variasjoner, ved tre gradvis mer krevende nivåer for å gjøre de mer utfordrende.

Øvelsene er laget for å kunne gjøres med et minimum av utstyr og for å være trygge og enkle å gjennomføre uansett hvor du er. Du kan kombinere dine favorittøvelser på tvers av idretter og nivå, og lage egne treningsprogrammer som enkelt kan deles videre med andre (trenere og utøvere/lagkamerater, venner, familie eller helsepersonell). Du har også mulighet til å laste ned øvelsene så du har tilgang til de offline.

Om Senter for idrettsskadeforskning & Skadefri-teamet

Senter for idrettsskadeforskning ble etablert ved Norges idrettshøgskole i mai 2000. Formålet er å forebygge skader og andre helseproblemer i idrett, gjennom et langsiktig forskningsprogram med fokus på risikofaktorer, skademekanismer og skadeforebyggende tiltak. Over 40 forskere er tilknyttet senteret, som samarbeider tett med både Olympiatoppen, toppidrettsutøvere, breddeidrettsmiljøer og andre forskningsmiljøer fra hele verden. Senteret er verdensledende innen forskning på idrettsskader.

Høsten 2019 ble fire personer ansatt i et eget Skadefri-team ved Senter for idrettsskadeforskning på Norges idrettshøgskole. Teamet jobber med formidling av dokumentasjon fra forskningen på idrettsskader verden rundt, -og å sette denne kunnskapen ut i praksis, gjennom både digitale verktøy, trenerutdanning, undervisningsopplegg for toppidrettskoler og ved å arrangere klubbkvelder for klubber og idrettslag i hele landet.

 

Halverer skaderisikoen

Ved å bruke øvelser fra Skadefri regelmessig kan du redusere skaderisikoen med 50%, uansett hvilken idrett du digger. Færre skader betyr mer idrettsglede og bedre prestasjon!

 

Les mer om Skadefri på skadefri.no, på Instagram og Facebook eller send en e-post til Skadefri-teamet (skadefri@nih.no) hvis du har spørsmål eller ønsker å gjøre en nærmere avtale.

 

Med vennlig hilsen

 

Hege Heiestad
Spesialist i barne-og ungdomsfysioterapi MNFF / MSc idrettsfysioterapi

SKADEFRI-teamet, Senter for idrettsskadeforskning, Norges idrettshøgskole

Mobil: (+47) 92239304

E-post: hege.heiestad@nih.no

Nettside: www.skadefri.no

 

 

 

Emne: