Taekwondo: seksjonslederen på klubbesøk

Publisert 01.03.2023
Redigert 07.03.2023

Seksjonsleder Maria Erenskjold var invitert på besøk hos Keum Gang Taekwondo – St. Hanshaugen i Oslo.

– Dette besøket var litt annerledes enn de andre jeg har vært på så langt. Hvor jeg tidligere har deltatt på seminar med klubbens medlemmer, var jeg denne gangen invitert til storfint besøk fra Korea, sier seksjonsleder Maria Erenskjold.

Stort oppmøte

Keum Gang hadde nemlig besøk av Master Jeong, In-Choul, som var i klubben både mandag 13. februar og tirsdag 14. februar for å undervise i Combative Taekwondo.

– Jeg skulle ha vært med på treningen, men på grunn av jobb, rakk jeg dessverre kun å få med meg siste økt som tilskuer, sier Erenskjold.

– Det var utrolig spennende å se denne form for trening, og ikke minst var det utrolig imponerende å se hvor mange klubber og utøvere Keum Gang hadde klart å få med.

– Jeg kjenner Werner Lindgård (klubbleder) fra tidligere, og jeg vet han er en ildsjel. Det var gøy å se hvor overrasket han selv var over suksessen på oppmøtet og tilbakemeldinger han fikk. Det er ham vel unt og fullt ut fortjent! Som seksjonsleder er jeg stolt helt inn til beinet over å se klubber arrangere samlinger på tvers av klubber, uttaler en stolt seksjonsleder.

– Jeg fikk dessuten hilse på Master Jeong og flere av utøverne – og fikk enda en invitasjon til en klubb, som jeg gleder meg til å besøke innen de neste månedene, avslutter Maria Erenskjold.

Fra klubben selv

– Interessen for seminaret var ganske stort, da over 40 personer fra hele 14 ulike klubber på Østlandet stilte til trening med Master Jeong. i tillegg stilte vi selv med til sammen ca. 30 utøvere fordelt på 2 dager, sier klubbleder Werner Lindgård.

Interessen for seminaret ble også plukket opp av NRK Sporten, som stilte opp og lagde en liten reportasje.

Temaet for seminaret var «Combative Taekwondo», en måte å trene og tilnærme seg tradisjonelle teknikker, med et mer praktisk rettet preg. Det ble MYE trening for armer og skuldre, og flere av deltakerne fikk nok kjenne det litt ekstra i armene i forhold til hva de var vant med, sier Lindgård.

Tilbakemeldingen fra deltakerne var at dette var en ny og spennende måte å trene på og de gleder seg til neste gang Master Jeong kommer på besøk.

Combative Taekwondo

Etter ca. 1 år med online-trening med flere instruktører fra både Asia, Mellom-Amerika, USA, og flere Europeiske land startet Master Jeong, In-Choul opp «World Combative Taekwondo Union» (WCTU) sommeren 2022. Tanken er å samle flere instruktører til trening og deling av informasjon på tvers av klubber, og ulike retninger/kwans som allerede er i Kukkiwon-paraplyen.

Dette er et helt fritt valg, i tillegg til treningen man har til det daglige i klubben. Interessen i Norge er på tur til å spre seg, noe som ble vist med et stort oppmøte fra mange klubber.

I Norge har vi 3 instruktører, og 2 klubber som er godkjent av Master Jeong som representanter for WCTU: Christian Bjørnsrud, Edward Valholm og Werner Lindgård.

Som avslutning på seminaret hadde Master Jeong en god betraktning på treningen disse to dagene: «This was very, very rare for me. That many people. From that many clubs. Working that hard… And smiling all the time»!

Finn ut mer om Keum Gang Taekwondo – St. Hanshaugen her: https://www.keumgangteam.net/