Taekwondo: Grandmaster Stig Ove Ness tas opp som medlem av Hall of Fame

Publisert 19.08.2019
Redigert 20.08.2019

24. august mottar Grandmaster Stig Ove Ness, 7. dan, en Special Citation og blir tatt opp som medlem av The Official Taekwondo Hall of Fame. – Stig Ove har jobbet for idretten i mange tiår. Vi her i Norge er stolte av å ha en så flott representant for norsk taekwondo innlemmet i Hall of Fame, og gleder oss over at han nå får denne æren, sier Gitte Østhus, leder i taekwondo-seksjonen i Norges Kampsportforbund.

Stig Ove Ness (48) startet med taekwondo i en alder av 12 år i Sand i Nord-Odal. Han tok sort belte, 1. dan, i desember 1988, og graderte 3. juli i år til 7. dan ved Oslo Taekwondo Klubb, hvor han har vært medlem siden 1990.

Frivillig og instruktør

Ness er utdannet høyskoleingeniør fra Ålesund NTNUI innen telekommunikasjon, og jobber i dag som seksjonssjef ved Cyberforsvaret på Kolsås/Bærum. Han er leder av Oslo Taekwondo klubb siden 1997, og er fortsatt instruktør i klubben på fritiden. Ness har også vært aktiv i forbundsarbeidet. Han vært seksjonsleder fra 2002 til 2008, og nestleder fra 2008 til 2010 i Taekwondo-seksjonen i forbundet. I tillegg er Ness mangeårig leder av idrettens samarbeidsutvalg i bydel Frogner i Oslo.

Ness var også aktivt med som leder av organisasjonskomiteen da Norge arrangerte taekwondo-EM i 2004 på Lillehammer. I tillegg bidro han under VM i Danmark i 2009, da som «Floor-manager» med ansvaret for selve gjennomføringen av alle kampene i mesterskapet.

OL-dommer

Ness er også en aktiv dommer innenfor sporten, og startet som dommer alt tilbake i 1990. Internasjonal dommerlisens fikk han i 2004.

– Nivået innen taekwondo heves stadig, også på dommersiden. Det sier sitt om Ness’ kompetanse som dommer at han fikk det ærefulle oppdraget å dømme under London-OL i 2012, forteller seksjonsleder Østhus.

Æres for arbeidet på tre områder

Under seremonien som finner sted i Bangkok denne uken vil tre av Ness’ bragder nevnes: Hans arbeid som styreleder i taekwondo-seksjonen fra 2002 til 2008, hans arbeid i forbindelse med EM i 2004 og VM i 2009, og ikke minst hans innsats som OL-dommer i 2012.

Østhus påpeker at det er mange som setter pris på æren Ness vil motta om få dager.

– Vi er mange både her i Norge og i resten av verden som har satt stor pris på Ness’ arbeid for taekwondo. Nå gleder vi oss stort på Ness’ vegne, og ser frem til å se ham motta velfortjent ære for nedlagt innsats.